pixie cut

7 grunner til hvorfor du kan klippe håret kort

Det er lov å prøve kort hår

Det er alltid enklest å velge det trygge ved å beholde det lange håret du føler funker for deg, men dette gjør det også til at du føler du spinner rundt i den samme hår rutinen dag inn og dag ut.

For å hjelpe deg til å føle det mer komfortabelt å «choppe» av noe mer av lengden på håret, har vi her satt opp 7 gode grunner for hvorfor du ikke bør være engstelig for å klippe håret kortere - enten du vurderer å barbere hodet, «crazy style», Bob eller om du rett og slett tenker kun å klippe det opp.

  1. Håret gror ut igjen
  2. Pushe deg, styrker deg
  3. Det er spennende
  4. Håret ditt definerer deg ikke
  5. Komfortabelt hår
  6. Du blir ikke single
  7. Et friskere hår

1. Det gror ut igjen

Vi vet det er en klisje å si, men det er jo helt sant. Så lenge du har et hår som vokser helt normalt, er et skikkelig innhogg i manken helt udramatisk. Håret vokser ut igjen før du vet ordet av det. Om håret ditt derimot vokser unormalt sakte eller at du lider av unormalt stort hårtap, så er det kanskje andre bakenforliggende grunner til det, og dette bør redes ut.

2. Pushe deg, styrker deg

Det gir et aldri så lite “adrenalin- boost” det å sitte hos frisøren, og ha tatt beslutningen om å la 10-12 cm eller mer av de lange lokkene falle i gulvet. Samtidig er det også noe energi-givende med hele opplevelsen. Det er litt som: «pokker heller, det er ditt hår, og du kan gjøre hva du vil med det!»

3. Det er spennende.

Det er jo bare slik, at det å stusse seg til den samme, lange frisyren om og om igjen rett og slett er super-kjedelig i lengden. Du burde psyke deg opp til å kunne forlate frisørstolen med ny, kortere og super-fresh frisyre, og samtidig vite at du ser fantastisk ut. Ikke vær redd for å prøve noe nytt, forsøk i det minste en lugg! Vi vet at forandringer føles skremmende, og angsten du kjenner når du tenker på å klippe av deg lengdene føles virkelig. Samtidig kan det være enormt befriende å kjenne lokkene falle om du ser på opplevelsen med positive fremfor negative øyne. Vær litt «rampete» nå!…..

pixie cut 2

4. Håret ditt definerer deg ikke

DU definerer deg. Det kan selvfølgelig hende at vennene dine må kikke to ganger første gang de ser deg med din nye frisyre. Det betyr jo ikke at de ikke kjenner deg igjen, eller at du har endret personligheten din. Du er jo fortsatt DU. Du er jo fortsatt deg!

5. Det kan jo hende du føler deg mer komfortabel med din nye frisyre

Om du er åpen for å endre stil, så kan det faktisk hende at du føler deg enda mer som deg selv, enn du gjorde før du klippet av deg lengdene, men dette finner du kun ut om du prøver. Se på Jennifer Hudson for eksempel. Hun gikk fra den allerede nokså korte klippen som heter pixie frisyren, til å barbere håret ned til kun noen millimeter. Nå er jo dette et ekstremt eksempel, men det finnes andre også. Miley Cyrus gikk fra langt hår til helt kort. Det er liten tvil om at hun ble langt mer “typete” og tøff, samtidig som at hun kunne style det flott og glamorøst. Poenget er at de begge kler begge deler, så det ene utelukker aldri det andre.

6. Du blir ikke singel, så ikke bekymre deg

Det er du som ser deg selv i speilet hver eneste dag, så om du f.eks. ønsker å prøve en lang bob så gjør det. Alt for ofte hører vi jenter si, «Men typen min liker ikke kort hår». Vel, med mindre typen din startet å date deg kun på grunn av det lange håret ditt (hvilket vi mener er høyst usannsynlig, og om så er, bør kanskje forholdet revurderes), så sier vi kjør på!…… fordi «YOLO»…… Selv om du kanskje ikke tror det, så er det slik at de aller, aller fleste også kler kort hår. Hvem vet, kanskje blir du så vågal at du ender opp med den korte boben.

Er du interessert i trendene for 2020 bør du lese hårtrender 2020 0g hårfrisyre 2020

pixie cut dame

7. Håret ditt vil mest sannsynlig se langt friskere ut etterpå

Vi påstår selvfølgelig ikke at håret ditt ser usunt ut nå, men ofte er det slik at når man klamrer seg fast til det lange håret sitt, ender man opp med tynt hår i tuppene, og håret ser slitt ut. Vi ser dette hver dag, jenter som går alt for lenge mellom de gangene hvor de klipper håret. I tillegg brukes det varmeverktøy (rettetenger, fønere, krølltenger) over en lav sko, uten å bruke varmebeskyttende produkter.

Eksperimentere

Vi håper vi med noen av disse punktene har fått satt i gang tanke-prosessen, og ikke minst gitt deg noen tanker rundt ditt valg ved finne din korte frisyre. Om du velge å starte med å klippe opp det lange håret i en lettere variant, så kan du jo eksperimentere deg nedover til den lange bob frisyren, før du kjører på med den korte boben og hvem vet…… Kanskje du ender opp med en råtøff og rufsete pixie. Poenget er at du ikke må være redd for fantastiske forandringer.

pixie cut modell

Fikk du svar på det du lurte på?

Your page rank: