dame frisyre blonde striper

Hvordan bleke håret?

Går du med tanker om på en eller annen måte å bleke håret ditt og bli blond? Da er det noen ting du bør ta med i betraktningen, og tenke igjennom først. Alle kjemiske behandlinger påvirker og har en effekt på håret, og bleking av hår er kanskje den kjemiske hårbehandlingen med høyest negativ belasting, som skader håret mest..

Hvordan blondt ønsker du håret?

Om ditt ønske om blondt hår er helt spesifikt, bør du før din oppsatte frisørtime ta en prat med frisøren om ditt ønske, og ikke minst investere litt tid til å finne eksempler i form av bilder, ta med en venninne med blondt hår slik du ønsker deg det. Bruk gjerne Google eller andre gode kilder for «hvor du vil ende opp» resultatmessig. Dette er en viktigere del av prosessen enn mange tror, da definisjon på blondt hår og ønsket sluttresultat er mange. Det du som kunde synes f.eks.er gult, vil frisøren kanskje se som gyllent. Ønsker du et «kaldt» resultat, uten gyllene toner, vil i tillegg frisøren måtte bruke en annen fremgangsmåte fra begynnelse til slutt, enn om du aksepterer resultatet gyllent. Dette er et viktig samspill mellom kunde og frisør, som helt klart vil lede til det beste mulige resultat.
Sliter på håret.

Kvaliteten på håret er en viktig faktor

Om du velger bleking som veien å gå for å lysne håret, er det viktig å vite at behandlingen garantert vil slite på håret. Det er heller ikke sikkert at blekingen vil lysne håret ditt nok med kun en applikasjon (en påføring av bleking), men at prosessen rett og slett må gjentas i flere omganger. Frisøren vil kunne fortelle deg, ut ifra hårets kvalitet, om du går fra brunt til blondt hår, hva han/hun mener vil være riktig å anbefaler deg, og eventuelt legge opp en mer langsiktig plan for å nå det endelige målet.

Vi anbefaler bruk av Olaplex

Når du skal gjøre håret blondt ved å bleke håret, så vil vi alltid anbefale deg å be om, eller svare ja på spørsmålet om du ønsker at frisøren skal bruke Olaplex i blandingen. Denne behandlingen er som tidligere nevnt en tøff påkjenning for håret ditt, hvor resultatet vil være et mer slitt hår enn når frisøren f.eks bruker farge for å lysne håret. Det er derfor viktig at du gir frisøren mulighet til å ta i bruk alle tilgjengelige hjelpemidler for at håret ikke skal bli mer slitt enn nødvendig.

Du gir håret i tillegg en mulighet til å ende ut så friskt som overhodet mulig etter en bleking. Olaplex fungerer slitasje-preventivt, og reparerer disulfid-bindingene i håret. Du kan lese mer om Olaplex i vår artikkel om serien.

Husk å fortelle frisøren om historien til håret ditt

Vær ærlig med frisøren om historien til håret ditt. Det er ikke sikkert det er lurt å bleke håret om du har utsatt håret for harde påkjenninger gjennom de siste 12- 15 månedene. Om du i denne perioden har forsøkt å lysne håret ved å bleke det eller forsøkt å farge håret blondt, vil det alltid være til det beste for deg og ditt hår og være ærlig om dette. Det kan hende håret ditt trenger å hvile før det utsettes for nye påkjenninger, så da er det viktig at du gir håret mulighet til nettopp dette. Frisøren vil i slike tilfeller kunne anbefale deg et «kur program» for å bygge opp og gjøre håret ditt sterkt nok til å tåle nye tøffe påkjenninger. Husk! Hår må også få hvile. Vær realistisk.

Valg av shampoo kan også være viktig når du har bleket håret. Dette kan du lese mer om i vår artikkel lilla shampoo,som beskriver mer om hvordan hårtoner kan justeres ved bruk av pigmentert shampoo.

blonde med olaplex

Ønsket resultat

Når du peker deg ut et ønsket resultat ved å bleke håret er det viktig å være realistisk både med tanke på resultat og budsjett. Det er ikke alt som er mulig å få til på kun ett frisør besøk hvis du samtidig ønsker å opprettholde et sundt og friskt hår.

Ha tålmodighet, og legg den beste mulige planen sammen med frisøren din for hvordan dere sammen skal nå målet. Det er flere gode måter og teknikker frisøren kan bruke for å sakte men sikkert oppnå et lysere og blondere resultat, og allikevel ivareta håret på en god og trygg måte.

Å ta seg tid er en god investering både for deg og håret.

Les om Balayage og foliestriper i vår tidligere artikkel om dette, for å få noen gode råd og tips for din vei til blondt bleket hår.

Fikk du svar på det du lurte på?

Your page rank: