Hair Extensions.

Hva er forskjellen på Menneske og REMY Hair Extensions?

Når du ser etter hair extensions så er det lett å bli distrahert av alle de lengdene, teksturene og de vakre fargene du kan velge mellom. Det er så mange valg og vurderinger å ta, før du endelig har fått på plass det lange og fyldige håret du alltid har ønsket deg. Puh!

Det er selvfølgelig helt naturlig å tenke at all hair extensions er det samme, men sannheten er dessverre ikke helt slik, og kvalitetene kan variere enormt. Det er viktig å vite hvordan håret som brukes i extensions er samlet inn og ikke minst hvordan det er behandlet etter innsamlingen.

To vanlige typer hair extensions du kanskje har hørt om er Human Hair (menneske hår) og Remy Hair.
Dette er to populære valg for kunder, og kvinner over hele verden «bærer» dem. Men hva er egentlig forskjellen på disse to valgene?

La oss knekke dette ned litt og forklare deg om begge variantene, slik at du kan gjøre det rette valget for deg når du skal gjøre ditt hair extensions valg.

Hvordan Håret Er Samlet Inn.

Hoved forskjellen mellom Human Hair og Remy Hair er hvordan de er samlet inn i første omgang. Dette har også en betydning for kvaliteten på den type extensions du kjøper samt sluttresultatet du får.

Human Hair (menneske hår) er akkurat hva det høres ut til å være. Det er 100% menneskehår. Hair extensions fra denne kategorien foregår ved at innsamlingen av håret er fra f.eks. børster, fra gulvet i frisørsalonger eller andre steder hvor hår samler seg eller klippes av. Dette er veldig forskjellig fra hvordan Remy hår er «laget». Remy hår kommer fra donorer som er betalt for deres naturlige hår, og er vanligvis en avklippet hestehale rett fra donoren for å sørge for at hårenes skjellag ligger samme vei. Og igjen så er dette også 100 % ekte menneskehår.

Extesions Prosessen

Etter at håret er samlet inn går hårene igjennom en prosess før de blir solgt videre. Når det gjelder Human Hair, og i og med at dette har blitt samlet uvilkårlig inn så ligge skjell-lagene i både den ene og andre retningen. For å håndtere dette problemet gjennomgår hårene et syrebad som har som hensikt å fjerne skjell-lagene på håret, for så å gjennomgå en kjemisk prosess ved å dyppe håret i silikonbad.
Når det kommer til Remy hår så går denne type innsamlet hår igjennom en svært liten prosess for å ivareta hårets kvalitet og skjønnhet. Alt av skjell-lag forblir intakt, akkurat slik som det var da det ble samlet inn. Det er ikke noe behov for hverken syrebad, sterke kjemiske prosesser eller dypping i silikon da dette håret er supert og i perfekt stand akkurat slik det er.

Kvalitets Forskjellen

Når det kommer til kvalitet så vil Remy Hår alltid vinne. Human Hair (menneskehåret) har vært prosessert og dyppet i silikon for å gjøre at håret føles mykt og ser blankt ut i begynnelsen, men dette håret vil miste sin silkemykhet raskt. Du vil merke en vesentlig forskjell fra du kjøpte menneske håret (Human Hair) og hvordan det ser og føles ut etter at det har blitt vasket når du har tatt det i bruk. Silikonlagene vaskes lett bort og innen kort tid vil du oppleve håret som dødt og livløst. I tillegg blir håret matt og floker seg lett.

Med Remy Hair derimot så lider du ikke av de samme problemene.
Siden håret ikke har gått igjennom de sterke prosessene og hårstråene ligger i samme retning som når de ble klippet av fra donoren, så vil det oppleves langt mindre floker og matt hår. I tillegg har det altså ikke gått igjennom den kjemiske silikon prosessen hvilket betyr at Remy Håret vil fortsette med å være naturlig mykt og blankt videre.
For å si det enkelt så vil ikke Remy Hair bare se vakkert ut den dagen du går ut fra frisørsalongen, men det vil forbli slik videre til forskjell fra Human Hair.
Og med riktig ivaretakelse og vedlikehold slik frisøren anbefaler deg, så vil Remy Hair Extensions se vakkert ut og holde enda lenger.

Pris

Siden Human Hair (menneskehår) er lettere å få tak i, så vil dette også bety at det påvirker prisbildet. Du kan få tak i Human Hair nær sagt hvor som helst til en rett så rimelige penge, men husk at potensialet for problemer og frustrasjon er stort.
Når det kommer til Remy Hair så er dette naturlig nok dyrere. Håret samles inn fra en donor, håret er av en helt annen kvalitet og det vil oppleves helt annerledes for brukeren. Det er vanskeligere å få tak i det og Remy er rett og slett i «førersetet» kvalitetsmessig.
Det heter ikke for ingenting at «Du får det du betaler for».

Levetid

Som tidligere nevnt så vil du etter kun få hårvask av dine Human Hair hair extensions få ett matt og livløst resultat som mest sannsynlig kommer til å gjøre deg skuffet. Dette vil med andre ord ikke være anbefalt som en langtids løsning hva hair extensions angår og følgelig heller ikke den løsningen vi i Studio Classic ville anbefalt deg å gå for.
Remy Hair Extensions vil vare lenge så lenge du sørger for å vedlikeholde det skikkelig. De kan vare helt opp til godt og vel 1 år, og du vil ha langt mer glede av det på alle mulige måter.

Så når det kommer til forskjellen mellom Human Hair og Remy Hair Extensions så kan vi si at det virkelig betyr noe hvilken type Hair Extensions du velger. Den klare vinneren MÅ bli Remy Extensions. De er kanskje dyrere, men med hårets høye kvalitet og ikke minst levetid så vil du garanter bli langt mer fornøyd og ha de mye lenger i topp kvalitet så lenge du samvittighetsfullt vedlikeholder de slik du skal.

PS! Om du virkelig er på jakt etter det best av det beste innen Hair Extensions, så bør du lese vår artikkel om100% ekte Slavisk Hår. Det er denne type Hair Extensions vi i Studio Classic jobber med, og er kun forbeholdt deg som virkelig ønsker kvalitets extensions fra A-Å.

Hair extensions utført av Studio Classic

Hair ectensions 1 afterHair ectensions 1 before
hairextension etterhairextension før