dame blonde

Hårfrisyrer og trender 2022

Etter straks 2 år inn i pandemien er det lov å tenke litt nytt når det kommer til håret. Her i Norge har vi kanskje ikke den beste kulturen for å finne på aller mest hårsprell, men vi har i hvert fall hatt mye tid til å la oss inspirere kikkende gjennom både magasiner og strømmeserier, og gud bedre hvor mye spennende hår det er der ute.

Hårklippen

1. Bob frisyre

Som i 2019, 2020 og 2021 så kommer vi heller ikke i 2022 unna denne ikoniske klassikeren som er båret frem av utallige kjendiser opp gjennom tidene.

Vi har nevnt de før, men har ingen problemer med å nevne de igjen. Sianna Miller, Kim Kardashian, Lily James og Saoirse Ronan, Kaia, J-Lo, Lily, Jennifer Lawrence, Dua Lipa og Natalie Portman, Victoria Beckham og mange, mange flere har hatt og har fremdeles stor suksess med sine varianter av frisyren. Hva med deg?

Det finnes haugevis av forskjellige bob varianter å velge mellom (kort bob, lang bob (Lob), messy bob osv osv), og det spiller ingen rolle om du har et rett og slett hår, eller om du har et krøllete hår. Alle finner en bob variant man kan ikle seg selv om man bare tør.(les mer om bob frisyrer her) .

bob frisyre brunette

2. 90 tallets oppklippede frisyre (layers)

For å lette litt på stemningen i den kjedelige pandemitiden, hva var vel bedre enn å slepe frem serien over alle serier, Friends. Ikke bare får man seg gode latterkuler, men hårinspoen er også påfallende stor. Hvem kan vel glemme «The Rachel»?

På 90 tallet sto jentene i kø i salongene for å ta del i dette frisyreuttrykket, og alle refererte til The Rachel. Farrah Fawcett var også en stor selebritet som fikk stor oppmerksomhet for sin versjon av klippen. I mer moderne og vår tid er frisyren med stor suksess gjenskapt av blant annet Khloe Kardashian. Friyren bare funker.

Har du langt «kjedelig hår» og ønsker noe nytt, så trår du absolutt ikke feil om du spør om denne frisyren. Frisøren må riktignok tilpasse denne frisyren etter din ansiktsform, da den rammer inn ansiktet, og ansiktsform tross alt er forskjellig fra person til person, men det lar seg selvfølgelig løse.

layers hår

Frisyren kan og bæres på flere måter. Den ser spenstig og fresh ut når den er stylet, og selv når du lar den lufttørke med litt styling produkter i, fungerer den svært godt. Den er ikke helt vedlikeholdsfri å holde i hverdagen, men den krever ikke all verden av deg heller, om du ikke ønsker det.

3. Pixie Cut

Går du for kort hår i år?
Denne freshe, sporty og hotte frisyren som er kortklippet bak og på sidene, med en litt tyngre (lengre) topp, er også å se på årets liste over hårtrender 2022.

Avhengig av ansiktsform så er nettopp lengden på toppen området hvor du kan leke med ulike lengder og med dette skape en variant som passer til deg. Du kan f.eks. tilføre håret litt mer tekstur og volum i form av div styling produkter som hårskum, saltvannsspray, tørrsjampo eller liknende, eller du kan la håret beholde sin naturlige tekstur.

Nå lurer du kanskje på om denne frisyren passer til deg? Om du har et ovalt, rundt eller hjerteformet ansikt så passer denne frisyren godt til deg. Med det sagt så passer forså vidt kort hår til de fleste hodeformer, men lengden på topp vil altså avgjøre hvor stor suksess det blir for deg. Charlize Theron, Zoe Kravitz, Halsey, Bella Hadid, Ciara, Scarlett Johansson og Cardi B er alle A kjendiser som med stor suksess har båret denne frisyren i en eller annen form.

pixie cut dame

4. Lugg

Om ikke alle får klippet lugg nå, så er det uansett svært liten tvil om at lugg i alle former er INN. Lugg har kanskje litt ufortjent fått et rykte på seg for å kreve en del tid og arbeid for å få til å ligge fint, men med litt engasjement og bittelitt trening så går dette superraskt å lære seg.

Et hett tips som gjør luggen enklere å style er om du bruker Tørr Sjampo for tekstur og litt mer formbarhet.

Vi har tidligere skrevet om giga hit`en gardinlugg som absolutt «alle ville ha». Denne fortsetter for fullt også i år, men det er også andre typer lugg`er vi har sett økende tendenser til det siste året, så det er bare å se seg rundt for inspirasjon. Det skader jo ikke å teste noe nytt, og i verste fall så vokser det jo ut igjen OG du er blitt en trendy erfaring rikere.

bobfrisyre

5. Sopp-brun Hårfarge

Om du pleier å farge håret eller om dette er noe du ønsker å starte med, så er det naturlige hårfarger som er stikkordet i 2022 fargepaletten. Du lurer kanskje på hva som mene med naturlige farger?

Sopp-brun farge er IT fargen brunetter brunetter bør spørre etter i år om de ønsker å «spice up» fargen litt. Istedenfor den tidligere så populære varme karamellfargen, så fanger denne opp en mer naturlig, kald jordfarge i en askeliknende base. Fargen fungerer også fantastisk godt sammen med dine eventuelle striper, balayage eller babylights.

Du må altså ikke farge hele håret om dette ikke ønskes, men du kan beholde det «solkyssede» uttrykket i lengdene i form av striper/balayage.

Sopp-brunt hår

Uavhengig av navnet «sopp-brun», så finnes det også alternativ for trendfølgende blondiner, som ikke ønsker å bli så mørke som sopp-brune i manken. Spør frisøren din om hun/han kan bruke en beige eller en lys solbrun toner å tone håret med. Dette vil gi både håret OG huden din mer glød selv om du ikke har rukket å få noe brunfarge i ansiktet enda.

6. Money piece striper

Navnet på varianten Money Piece striper høres kanskje dyrt ut, ute at det faktisk er det.

Dette er en lysningsvariant som går på å lysne opp noen få striper nærmest ansiktet som en fantastisk effekt til klippen.

Stripeteknikken går raskt å gjennomføre, og er derfor rimeligere å få gjort. Du kan velge å være tøff å få laget noen tykke tydelige striper i fronten, eller du kan velge den mere diskrete hvor du kun lysner noen få hakk.

Du vil uansett få et mer spennende og interessant uttrykk, til en rimelig penge. Vi digger i hvert fall effekten denne enkle teknikken gir.

Lyst på noe nytt og kanskje noe mer moderne, la oss se på det sammen og finne ut hva som vil kunne kle deg?

Fikk du svar på det du lurte på?

Your page rank: