blonde dame hår

Hårpleie for Blondiner

Hvordan å vedlikeholde din perfekte blonde hårnyanse?

For å ta vare på blondt hår så kreves det en ekstra innsats for å vedlikeholde den perfekte nyansen. Det er ikke til å legge skjul på at blondt hår er inn, og selv naturlig blondt hår krever en ekstra innsats for å ivareta den perfekte nyansen. Blondt hår er som regel ekstra porøst og ekstra utsatt for ytre påvirkninger. Alt fra solstråler, mineraler i vannet til hårproduktene du bruker kan ødelegge for de blonde lokkene, og etterlate de tørre, skjøre og helt ute av din ønskede fargenyanse.

Her er våre beste tips til hårpleie for Blondiner

Ikke alle av oss er velsignet med blonde hårlokker. Så for å oppnå de lyse stripene eller det blonde håret må vi ty til produkter som bleker mørke pigmenter ut av håret. Uheldigvis så trekker bleking den naturlige oljen og næringen som holder håret mykt og friskt ut fra hårets skjellag. En god leave-in conditioner eller en lett hårolje, tilpasset blondt hår, kan hjelpe med å tilføre nødvendig pleie, og bidra til å reparere skader på håret som har oppstått under blekeprosessen. Du bør en gang i uken bruke en skadereparerende hårmaske med E-vitamin olje for å transformere ditt kjemisk behandlede hår til et sterkere, friskere blondt hår igjen.

Beskytt Ditt Blonde hår

Et av hoved komponentene i hårpleie for blondiner er å beskytte den vakre, blonde fargen. Sol-eksponering, kjemikalier som klor og mineralavleiringer fra hardt vann er alle elementer som kan påvirke de perfekte, blonde fargenyansene, og gi uønskede messing/oransje/gule undertoner. Og vi har selvfølgelig alle hørt om grønnskjæret kloret i bassengvannet kan gi.

Beskytt dine blonde lokker (og din sensitive hud) mot kraftige UV stråler med en solhatt når du er ute i solen. Når du svømmer i basseng anbefaler vi bruk av badehette, eller at du påfører balsam (conditioner) i fuktig hår før du går uti bassenget (hårbalsamen/conditioneren fungerer som en beskyttende barriere mellom håret ditt og klorvannet). Husk å skylle balsamen ut når du er ferdig i bassenget for dagen. Bruk sjampo sjeldnere for å unngå at du stripper håret for sine fuktighetsgivende naturlige oljer. I dager imellom hårvaskene kan du bruke en tørrsjampo for at håret skal føles og se rent ut, men for all del, ikke overdriv bruken av den.

Få håret Tonet

Enten du er naturlig blond, eller at du måtte jobbe litt hardere for de blonde lokkene, så vil den flotte blonde nyansen falme litt av de ytre påvirkningene og utvikle en usjarmerende oransje eller gul undertone. Dette kan du avverge ved å nøytralisere de gule og oransje undertonene om du bruker en lilla sjampo for blondt hår. Lilla sjampo inneholder lilla fargepigmenter og fungerer derfor som en hårtoner. Husk at dette ikke er en sjampo som skal erstatte dagligsjampoen, men et supplement for å eliminere oransje / gule undertoner.

Et annet valg du har er å få utført en Hår Toning hos frisøren din. Dette er et semi/demipermanent fargekonsept som nøytraliserer de uønskede pigmentene ved valg av riktig Hår Toner nyanse. Tilleggspremien ved denne behandlingen er at blir håret blankere og ser langt mer sunt og friskt ut. Les mer om Hår Toning.

Unngå Å Skade håret Unødvendig

Om du har et «blekeblondt hår», er det viktig at du tar ekstra godt vare på de blonde lokkene. Minimer bruken av hårføner og andre varmeverktøy for å unngå en ytterligere skading av hårets allerede hardt prøvede skjellag. Om du «må» bruke rettetang eller krølltang, må du sørge for at håret er helt tørt, at du bruker varmebeskyttende spray, og at du skrur varmen på rettetangen / krølltangen ned til et minimum slik at du ikke lager bruddskader på håret når du glatter / krøller det.

I tillegg vil for varm rettetang eller f.eks. krølltang gjøre bleket hår gult / oransje som en reaksjon på varmen. 180 grader er maksimumstemperatur på bleket hår, men selv med så lav varme er ingen garanti for å unngå uønskede gul/oransje overraskelser. Sist, men ikke minst. Ikke dropp de viktige kur og balsam-rutinene. Dette er essensielt for holde dine blonde lokker sunne, friske og skinnende uke etter uke.

Fikk du svar på det du lurte på?

Your page rank: