dame med hatt vakkert hår

Hårtrender 2020 - Vi følger utlandet

Er du en av de mange som er usikker på hva du skal gjøre med håret, men som ønsker deg en ny og litt annen vri på håret i tiden som kommer? I denne artikkelen tar vi for oss det hårtrender 2020.

Blonde dame hår
Trendy hår kvinner permanent

Hårtrender kvinner

Når det kommer til trendy hårfarger for kvinner, så ser vi at det eksperimenteres mer med fargepaletten enn det har gjort på en stund. Det er fremdeles mye blondt hår med effekter i form av foliestriper, ombre eller balayage teknikker som dominerer, men noen flere beveger seg også over i det litt mer eksperimentelle landskapet hvor det individuelle står sterkt. Da snakker vi om pastell farger eller farger preget av sterkere varme undertoner som f.eks. rødt.

Det er lov til å eksperimentere og leke litt med fargene, så her er det bare fantasien som kan hindre deg i hvilke valg du skal ta. Spør gjerne frisøren din om et forslag eller to om du er nysgjerrig på noe annet enn fargen du har på håret i dag.

Vi anbefaler også at du leser artikkelen om bob frisyren. Dette er en frisyre som virkelig har blitt populær blandt kjendisene.

Hva med permanent?

Det er vrient å si. Det vi ser er at stadig flere kvinner og menn ønsker å vise frem sine naturlige bølger og krøller. Krøllene skal selvsagt ikke få lov til å leve sitt liv fullstendig uten hjelp av pleie og styling, men kontrollerte utgaver som skal virke naturlige synes å komme stadig oftere frem.

En lettere variant av permanent

Vi vil nok se en økning i antallet permanenter fremover, men dog ikke i den typiske 80`talls utgaven. Permanenter i dag er så mye mer enn krampekrøllen på 80`tallet, og vi kan så absolutt anbefale en lettere variant for å få fram mer bevegelse og liv i håret.
Når det kommer til klippen for kvinner så er det heldigvis blitt en del å velge mellom. Vi vil selvfølgelig (og kjedelig nok) fremdeles se mest av det lange håret, enten det er blondt, brunt eller mørkt/sort. Vi er nok fremdeles litt vel konservative her i Norge, hvor vi ikke liker å stikke oss alt for mye ut fra mengden, men frisyrer som Bob i ulike lengder, med og uten bevegelse som bølger og krøll ser vi får et bedre fotfeste for hvert år som går. «PIXIE cut» har så absolutt også gjort sitt comeback i ulike lengder og bevegelse. Denne er enkel å holde kul. Man klemmer inn litt styling når man er ferdig med å vaske håret, og lar det tørke av seg selv. De aller råeste damene drister seg til et veldig kort hår, og «kjører en maskinklipp over hele hodet». Denne varianten ser vi til og med i HM sin siste reklamekampanje.

frisyre mann

Hva med herrefrisyrer?

Klippen på gutta er også rimelig variert og valgfri om dagen. Vi ser ikke mye til veldig langt hår, men det er en del halvlange oppklippede varianter. Dette vil fortsette også i 2020. I motebildet er det helt klart korte «Skin Fade» frisyrer i lave og høye utgaver som har vært mest fremtredende i motebildet, og selv om ikke flertallet av «mennene i gata» enda synes å velge frisyren, så kommer vi nok til å se at stylet hår med skin fade lever en god stund til.

Fine, klassiske herre frisyrer overlever alltid og 2020 vil det ikke annerledes. Jevne overganger i nakken og ved ørene med ulike lengder på toppen vil leve side om side med den litt lengre og mer rotete/krøllete varianten. Vi tipper at gutta til og med våger seg på litt mer farging/striping av håret for å leke litt med denne type effekter i tillegg.

Ønsker du mer informasjon om hårtrender, anbefaler vi deg å lese den siste artikkelen om hårfrisyrer 2020.

Mer om hårtrender

For de som vil lese mer om permanent, kan vi anbefale denne artikkelen.

Studio ClassicJar i Bærum tilbyr gratis konsultasjon. Ta kontakt eller turen innom for hjelp.

Flere nyheter

Fikk du svar på det du lurte på?

Your page rank: