balayage hår

Hva er balayage?

Balayage er et fransk ord som betyr “å koste”. Som det ligger i ordet betyr Bayalage å koste farge/bleking på håret ved hjelp av en frihåndsteknikk. På den måten får man striper på større deler av gangen. Balayage har blitt en veldig populær hårbehandling i Europa.

Balayage krever noe tid å utføre. Derfor koster det ofte noe mer enn tradisjonelle striper for å få riktig resultat. Fordelen er at teknikken er enkel å vedlikeholde. For å oppnå et langsiktig resultat bør man allikevel besøke frisøren med jevne melllomrom.

Balayage er i motsetning til Ombre en behandling som gir en mer naturlig look, hvor man ofte blander egen farge med striper. Differansen i fargen på eget hår og stripene er helt opp til deg. På den måten kan du også velge hvor naturlig du ønsker at det skal se ut.

En annen spennende teknikk er Ombre.

Her kan du få mer informasjon om forskjellene på Ombre og Balayage

Naturlig balayage

For å få et naturlig resultat første gang, bør du ikke velge mer enn endring større enn 3-4 nyanser fra din egen farge. Blir det for mange grader forskjell kan det bli en veldig sterk overgang og reslutatet kan virke veldig unaturlig. Dette kan også slite veldig på håret ditt.

Hvem passer Balayage for?

Balayage passer enten du er naturlig blond eller mørk, og begge utgangspunktene kan gi et supernaturlig og fint resultat. Dette er også en av grunnene til at behandlingen er blitt så populær blandt så mange som det har.

Balayage og babylights

Ettersom Balayage ofte har brede striper kan du også kombinere med babylights. Dette gir tynnere striper og kan være et supert alternativ for deg som ønsker noe tynnere striper. Babylights er en teknikk hvor man benytter tynne striper og mindre som benyttes innimellom.  Har man tykt hår kan Babylights være fint og kombinere med Balayage.

Reverse balayage - Fra lyst til mørkt

Det er mange muligheter med Balayage og en av de kalles "Reverse balayage". Ordninær Balayage går ofte fra mørkt til lyst, men det er også mulig å snu rekkefølgen så håret går fra lyst på toppen og blir mørkere utover tuppene. Av det kommer navnet Reverse balayage. altså motsatt rekkefølge. Dette ser vi ikke så mye av i Norge, men er populært blandt annet i USA.

Etterbehandling

Når du har valgt Balayage har du også valgt en behandlingsform som er lett å vedlikeholde. På grunn av de naturlige overgangene vil også etterveksten bli mindre synlig. For å få mest ut av behandlingen, spør alltid frisøren om anbefalte produkter. Husk at dette varierer fra type behandling, hårtype, etc. Følger du disse rådene slipper du å besøke frisøren hver 6 uke.

Balayage hjemme

Balayage er en teknikk som tar lang tid å lære, og gjør man det feil kan du risikerer et gult, ujevnt og/eller overbehandlet resultat. Vi anbefaler derfor ikke å gjøre denne behandlingen hjemme. Vil du gjøre det selv er det viktig å huske at du kan riskere å måtte gå flere ganger til frisøren for å rette opp i eventuelle oppståtte feil Det kan gi deg store uforutsette kostnader hvis behandlingen går feil. Vi anbefaler derfor denne teknikkken utført hos profesjonelle frisører.

Studio Classic sørger for at behandlingen er mest mulig skånsomt for håret ditt.  Har du allerede vært uheldig kontakt oss så vi får sett nærmere på håret ditt. Her kan du også bestille Balayage behandling hos Studio Classic utført av Balayage spesialister.

Vakker blondt håt

Fikk du svar på det du lurte på?

Your page rank:

dame ombre hår

Ombre

Her kan du lese om Ombre og hvorfor denne behandlingen gir en mer dramatisk effekt.

Vakker Balayage hår

Forskjellen på Balayage og Ombre

Sammenligning av Balayge og Ombre. Begge teknikkene er lett og vedlikeholde, men gir to helt forskjellig uttrykk.

babylights blonde

Hva er forskjellen på Balayage og foliestriper?

Det finnes en rekke forskjellige teknikker. Her kan du lese om Balayge VS foliestriper.