Forskjellene på Balayage og foliestriper

balayage hår

Hva er forskjellen på Balayage og foliestriper?

Har du noen gang lurt på forskjellen på balayage og striper? Og hva svarer du når du er hos frisøren og han/hun spør om du ønsker en balayage når du er i salongen for å farge håret?

Selv enkelte frisører sliter med å skille de forskjellige resultatene og teknikkene fra hverandre, så det er ikke rart om du sliter med å vite hva dette handler om. Her skal vi enkelt forklare litt om hva Balayage teknikk er, forskjellen fra foliestriper og hvordan Balayage teknikken utføres for å oppnå et naturlig resultat og en naturlig look.

Balayage

Balayage er en fransk teknikk som betyr å «male/stryke» på. Dette er en frihånds påtegningsteknikk av bleking eller farge, som strekker seg så langt tilbake som til 1970 tallet. Her er det som regel ikke behov for folier eller liknende for å separere passeène fra hverandre, selv om mange frisører allikevel foretrekker å legge dette mellom balayage lagene, for optimal kontroll og at blekingen eller fargen ikke skal smitte over på lagene under. Ved folie bruk, er forskjellen at man ikke pakker håret inn i foliene. Blekestoffet frisøren bruker er også litt annerledes i sin konsistens, slik at den er enklere i sin bruk når man frihåndstegner og pensler blekingen direkte på håret.

Balayage passer best på deg med et halvlangt til langt hår. Teknikken har de siste årene blitt et veldig populært valg blant kundene som ønsker å lysne håret, da den krever en mindre grad av vedlikehold, og resultatet ser mer naturlig ut enn mange av de andre teknikkene man kan velge mellom hos frisøren. Les mer om våre 7 tips til perfekt hår.

Studio ClassicJar i Bærum tilbyr gratis konsultasjon. Ta kontakt eller turen innom for hjelp.

balayage hår blonde dame
Balayage før og etter

Til forskjell fra foliestriper

Til forskjell fra f.eks. foliestriper så pensles / fargelegges ikke alle hårstråene frisøren har plukket ut helt inn til hodebunnen ved bruk av balayage teknikken. Fokuset er i all hovedsak konsentrert fra midtlengdene og utover, slik at det rett og slett skapes en effekt av at håret har noe ettervekst (mørkere i bunn og f.eks. blondt hår /lysere hår utover i lengdene).

Om du tenker deg bokstaven V, så kan en balayage «passè» minne litt om denne, og at V`en er halvfylt. Noen vil si at håret får en «sol-kysset effekt» ved bruk av balayage teknikken, litt likt et delvis sommerbleket hår med ettervekst. Når balayagen har vokst ut en stund, vil den kanskje til og med minne litt om en dip dye. Balayage passer til de aller fleste hårfarger, og er en fin måte å få en glidende nyanse-endring, og et litt mer glamorøst utseende på hårfargen.

Omvendt Balayage behandling

Om du derimot er lei av blondt hår, så kan du også be frisøren om en omvendt balayage behandling. Frisøren bruker samme teknikk, men med en mørkere farge istedenfor bleking. Dette for å dempe det blonde uttrykket. Det er ikke alle frisører som utfører teknikken eller kan denne tilstrekkelig godt, så det er lurt å høre med din frisør om han/hun er komfortabel med å utføre teknikken, og balayage hår. Hos oss er det våre frisører Gro Anita og Irena som utfører behandlingen, og vi anbefaler at man tar en prat med en av de for en vurdering av ditt hår, eller om du lurer på noe rundt dette. Les mer om våre 7 tips til alle med langt hår.

Bilde til venstre viser en klassisk utførelse av Balayage. Utførelsen er gjort av Studio Classic.

Kontakt oss gjerne for gratis konsultasjon.

Her finner du flere nyheter

Fikk du svar på det du lurte på?

Your page rank:

babylights blonde

Forskjellen på Balayage og Ombre

Sammenligning av Balayge og Ombre. Begge teknikkene er lett og vedlikeholde, men gir to helt forskjellig uttrykk.

ombre vs balayage

Ombre

Her kan du lese om Ombre og hvorfor denne behandlingen gir en mer dramatisk effekt.

Vakker Balayage hår

Balayage

Her kan du lese om Balayage og hvorfor denne behandlingen gir et mer naturlig look.