Hva er Olaplex?

Olaplex inneholder en patentert ingrediens som reparerer bindingene i håret slik at håret settes tilbake til sin opprinnelige og uskadde form. De aktive ingrediensene blir brukt som hoved bestanddel i en tre-trinns behandlings prosedyre, i dag kjent som Olaplex.

Olaplex benyttes også som en tilleggs ingrediens i farging, bleking, keratin, permanent og antipermanent som et skadeforebyggende tiltak.

Min frisør anbefalte meg Olaplex

Om din frisør anbefalte deg Olaplex som en del av behandlingen, så vil jeg støtte frisørens råd. I denne artikkelen skal jeg fortelle litt om hvorfor Olaplex ble funnet opp av kjemikerne Craig Hawker og Eric Pressly. Begge de to kjemikerne kommer opprinnelig fra helt andre industrier enn hår og skjønnhet, men tok utfordringen.

De hadde lært om hårets daglige, naturlige slitasje-utfordringer, samt den slitasje og ødeleggelse kjemiske behandlinger skaper av en venn som var i frisørbransjen. De tok utfordringen om å finne løsninger for å motvirke dette på strak arm.

Etter noe testing i Eric Pressly sin garasje laboratorie, fant de snart ut at problemet lå på et molekylært nivå, og at hoved problemet var at hårets disulfidbindinger (svovelbroer) ble brutt opp og ødelagt av de daglige naturlige, kunstig varme og kjemiske påkjenningene håret til stadighet utsettes for. Kort fortalt.

Etter en del prøving og feiling så kom de fram til det som i dag en patentert aktiv ingrediens som utrolig nok klarer å reparere de nevnte bindingene i håret, slik at håret settes tilbake til sin opprinnelige og uskadde form, med disulfinbindingene intakt. Den aktive ingrediensen ble så brukt som hoved bestanddel i en tre-trinns behandlings prosedyre, i dag kjent som Olaplex.

Videre inviterte kjemikerne kjente frisører / colorister i California til å teste ut deres nye oppdagelse, som en ren oppbyggende og reparerende behandling, men også som en tilleggs ingrediens i farge, bleke, keratin, permanent og antipermanent behandlinger som skadeforebyggende under de kjemiske prosessene. Om du er en av de som har rettet håret med rettetang, eller er en av de som har farget eller bleket håret over lang tid, så vet du nok hvordan skadet hår kjennes ut. Tilbakemeldingene var fantastiske.

Ryktet om Olaplex

Vi har også skrevet en artikkel om å bleke håret som gir deg mange gode tips og råd hvis du ønsker å bleke håret. Ryktet om Olaplex for gjennom frisørverden som ild i tørt gress. Gjennom sosiale medier kunne vi se hvordan superkjendiser som Kardashian søstrene gikk gjennom enorme farge og hårblekings behandlinger på deres eget hår, som ellers ikke ville vært mulig uten Olaplex. Alle ville ha tak i de nye revolusjonerende produktene. Endelig, etter en god stund sto Norge for tur, og Studio Classic var blant de 10 første og heldige i landet som fikk tilgang til Olaplex i salongen.

Fra første gang vi prøvde produktene har vi vært solgt. At man nå, hos frisøren, kunne begynne og «reparere» håret til kundene igjen var virkelig revolusjonerende. Vi har i ettertid virkelig fått testet produktene godt ut og det er svært liten tvil om at Olaplex er noe som har endret vår profesjonelle hverdag som ett stort tillegg i «verktøykassen», slik at vi kan oppnå helt nye grensesprengende resultater, hvor vi samtidig ivaretar sikkerheten til kundens hår. I dag kan vi foreta kjemiske behandlinger uten den store frykten for at kundenes hår «brennes» kjemisk eller på andre måter blir ødelagt.

De første 3 produktene som kom var:

  • # NO 1 Bond Multiplier
  • # NO 2 Bond Perfector
  • # NO 3 Hair Perfector

#NO 1 Bond Multiplier er sammen med # 2 Bond Perfector to professjonelle salong produkter, som ikke kan kjøpes med hjem. Frisøren kan med NO 1 og OLAPLEX NO 2 tilby deg en ren gjenoppbyggende behandling som kalles «Stand Alone Treatment».

Dette er en behandling for deg som sliter med et tørt hår, naturlig eller kjemisk slitt og ødelagt hår, flisete tupper etc. hvor disulfidbindigene åpenbart er brutt.

olaplex serien

Slik utføres Olaplex behandlingen

Frisøren ledsager deg til salongens vaskeavdeling hvor han/hun vurderer hårets tilstand. Om du har et normalt rent hår, uten hva vi kaller produkt opphopning i håret (product buildup), starter frisøren behandlingen. Om det derimot er en opphopning av produkter og/eller mineraler, må frisøren vaske/rense dette ut av håret først slik at Olaolex ikke blokkeres fra å trenge inn i håret.

En blanding av Olaplex nr 1 Bond Multiplier og vann mikses sammen i en applikatorflaske, ristes og fordeles godt utover i hele hårets lengder fra rot til spiss. Konsentratet i blandingen reparerer de brutte disulfidbindingene og starter prosessen med å forebygge skader, samt reparerer ødelagt hår.

Tiden er nå inne for en 5 minutters avslapning for deg, hvor OLAPLEX NO 1 skal få virke og jobbe seg inn i håret. Etter virketiden er det OLAPLEX NO 2 sin tur. Uten å skylle ut NO 1 påføres en generøs mengde av NO 2, Bond Perfector ut i hårets lengder, og håret gres godt igjennom for optimal fordeling. NO 2 sin oppgave er å fortsette å gjenoppbygge og gjenopprette alle de eventuelle resterende ødelagte bindingene.

Frisøren lar behandlingen virke i ytterligere 10-20 minutter avhengig av hårets behov før han/hun skyller og vasker håret ditt, samt har i conditioner som også skal skylles ut. Ved behov bruker frisøren en fuktighets og protein holdig leave in conditioner for optimalt resultat. OLAPLEX NO 3 Hair Perfector er ditt produkt.

Denne skal du bruke hjemme mellom de ganger du tar en «Stand Alone Treatment» olaplex hårkur. OLAPLEX NO 3 er ikke en balsam eller en conditioner, men det er en hjemmebehandling som fortsetter å redusere muligheten for at disulfidbindingene brytes på nytt. Den skal styrke håret, samt gjenoppretter et silkemykt og glansfullt hår. Produktet påføres i et håndkletørret hår med en virketid på 10 minutter før man skyller behandlingen ut og før man avslutter med shampoo og conditioner. Husk: Å følge instruksjonen om å la OLAPLEX NO 3 behandlingen virke den anbefalte tiden når du gjør dette hjemme, før du skyller den ut igjen. Dette er viktig for sluttresultatet

Etter lanseringen av OLAPLEX NO 1, NO 2 og NO 3 har Olaplex fortsatt sitt arbeid med å videreutvikle produkter inneholdende sin patenterte aktive ingrediens, slik at vi som frisører og du som kunde skal få et større antall muligheter til å opprettholde et friskt og sunt hår.

Om du som kunde er flink å bruke frisørens anbefalte utvalg av seriens produkter (som nå er kommet opp i et antall på 12), så vil resultatene snakke for seg selv. Ved bruk av et utvalg Olaplex produkter tilpasset deg et par ganger i uken, gjør du alt hva du kan for å beskytte håret ditt maksimalt, slik at det er bedre rustet til å tåle de påkjenninger det utsettes for i hverdagen.

olaplex alle produkter

Olaplex tar vare på håret ditt

De neste 10 produktene i serien er:

OLAPLEX NO 0 Intense Bond Builder er inspirert av den superpopulære profesjonelle salongkuren Olaplex No1. Olaplex No. 0 primer håret for dypere reparasjon, gjenoppbygger disulfidbindingne (lenkene) i håret, samt styrker og beskytter hårets integritet. No. 0 brukes som den første i et 2-trinns system med Olaplex No. 3 for å styrke og reparere alle typer skadet hår. (* Olaplex NO 3 kan du lese mer om lenger ned i artikkelen). Først påføres Olaplex No. 0 i tørt hår seksjon for seksjon. Sørg for at hver seksjon gjennombløtes av produktet. La så Olaplex No. 0 virke i 10 minutter. Ikke skyll ut, men påfør Olaplex No. 3 direkte over Olaplex No. 0. Gre deretter igjennom håret for å få produktet jevnt fordelt ut i hele hårets lengder.

La produktene virke sammen i håret ditt i minst 10 nye minutter før du skyller godt igjennom håret, vasker og bruker balsam som også skylles ut. For optimalt resultat anbefales det å bruke Olaplex produktene No. 4 og No. 5 (sjampoo og balsam). Olaplex No. 0 smmen med Olaplex NO 3 utgjør en fantastisk super-duo

OLAPLEX NO 4, Bond Maintenance Shampoo. Den er veldig fuktighetsgivende og vasker håret lett, samtidig som den reparerer og opprettholder bindingene i håret. Den eliminerer frizz og statisk hår, og reduserer muligheten for flisete hår og at håret brekker. Denne passer for alle hårtyper og er fri for sulfat, parabener, gluten og ftalater.

OLAPLEX NO 4C, Bond Maintenance Clarifying Shampoo er en dyprensende shampoo som fjerner urenheter og produktrester med hjelo pav Olaplex sitt eksklusive «broadspectrum clarifying system». Etter kun en gangs bruk vil shampoen fjerne ting som produktrester, overflødige oljer og mineraler fra hardt vann. Den er også effektiv til å fjerne klor etter en tur i svømmebassenget. Med sitt patenterte Olaplex Bond-Building Technology så sørger shampoen for at håret ikke tørker ut etter bruk, men etterlater det klart, glansfullt og mykt. Shampooen kan brukes ukentlig som en del av ditt Olaplex regime og spesielt før du gjennomfører en Olaplex kur behandling for maksimalt resultat. Olaplex 4C er Vegansk og den er fri for Sulfat, Parabener, Gluten og fosfat.

Med sitt patenterte Olaplex Bond-Building Technology så sørger shampoen for at håret ikke tørker ut etter bruk, men etterlater det klart, glansfullt og mykt. Shampooen kan brukes ukentlig som en del av ditt Olaplex regime og spesielt OLAPLEX NO 4C, Bond Maintenance Clarifying Shampoo er en dyprensende shampoo som fjerner urenheter og produktrester med hjelo pav Olaplex sitt eksklusive «broadspectrum clarifying system». Etter kun en gangs bruk vil shampoen fjerne ting som produktrester, overflødige oljer og mineraler fra hardt vann.

Den er også effektiv til å fjerne klor etter en tur i svømmebassenget. Med sitt patenterte Olaplex Bond-Building Technology så sørger shampoen for at håret ikke tørker ut etter bruk, men etterlater det klart, glansfullt og mykt. Shampooen kan brukes ukentlig som en del av ditt Olaplex regime og spesielt før du gjennomfører en Olaplex kur behandling for maksimalt resultat. Olaplex 4C er Vegansk og den er fri for Sulfat, Parabener, Gluten og fosfat.

OLAPLEX NO 4D Clean Volume Detox Dry Shampoo er en tørrsjampo som absorberer oljer og umiddelbart fjerner vond lukt fra håret. Den er volumgivende og den gir deg raskt følelsen av et nyvasket hår uten å tynge ned håret eller at du har følelse av å ha et produkt i håret. Den beskytter mot forurensing og urenheter, OG som med de andre Olaplex produktene så styrker den håret med den patenterte Olaplex Bond Building Tecknology. Tørrsjampoens ingrediens sammensetning er med på å opprettholde en sunn og frisk hodebunn mellom de ganger du bruker Olaplex sin Bond Maintenance Shampoo.

Shampoen egner seg for alle hårtyper og skal påføres mot hodebunnen fra en distanse på ca. 20 cm. Et godt tips er å la produktet hvile påført i ca. 30 sekunder. Masser det deretter lett inn i hodebunnen og style deretter håret som normalt.

OLAPLEX NO 5, Bond Maintenance Conditioner. Denne er ekstremt fuktighetsgivende uten å tynge håret. Den reparerer tørt og frizzy hår ved og re-linke de brutte dissulfidbindingene. Den er fargebevarende samt at den gjør håret lett å gre, og du kan enkelt style håret i etterkant. Denne passer for alle hårtyper og er fri for sulfat, parabener og ftalater. Et annet godt tips for et sunnere hår er Keratin behandling som håret naturlig er bygget opp av.

OLAPLEX NO 6 Bond Smoother. En lett leave in krem (tynger ikke håret) som reparerer og styrker hårets bindinger på lik linje som de andre Olaplex produktene. Den gjør at håret tørker raskere ved føning, samt at den myk-gjør og eliminerer frizz i opp til 72 timer. Kremen passer alle hårtyper.

OLAPLEX NO 7, Bonding Oil. En høykonsentrert, reparerende vektløs styling-olje, som dramatisk tilfører blankhet, mykhet og fantastisk fargegjengivelse til håret. Den tåler varme opp til 450 grader ved bruk av el-verktøy som krølltang, glattetang o.l. Oljen er fri for parabener, sulfat og ftalater. Den er vegansk og «cruelty free». Vi i Studio Classic ønsker alltid det beste for ditt hår, og vil aldri anbefale noen produkter vi ikke har testet og kan gå god for. Både til bruk i alt av kjemi i behandlinger vi gjennomfører i salong, og for deg til bruk hjemme.

OLAPLEX NO 8, Bond Intense Moisture Mask er en svært konsentrert og reparativ maske som glans og fylde. Masken gir intens fuktighet for å mykgjøre og behandle skadet hår. Masken påføres i håndkletørt rent hår fra midten av håret og ut i tuppene. Gre gjerne igjennom for å fordele produktet jevnt ut i lengdene og la virke i 10 minutter. Det er viktig å ikke overforbruke produktet så ordtaket «less is more» er her høyst gjeldende. Pass på å skyll håret grundig slik at alt overflødig produkt fjernes. Ingen behov for balsam / conditioner etter bruk av Olaplex nr 8. Olaplex Nr 8 er Vegansk og den er fri for Sulfat, Parabener, Gluten og fosfat.

OLAPLEX NO 9, Bond Protector Nourishing Hair Serum er laget med tanke på at forurenset luft og frie radikaler skader både indre og ytre del av håret. Dette fører til kjedelige ting som at håret blir svakere og brekker, du får floker, tørrhet og statisk elektrisitet. I tillegg vil holdet i ditt ferdig stylede hår kunne reduseres. Olaplex NO 9 hjelper deg med å unngå slike ubehag og fungerer som en beskyttelse mot frie radikaler og forurensning, i tillegg til å være varmebeskyttende mot temperaturer fra f.eks. glattetang opp til 232 grader. Serumet er et leave-in produkt, det er vektløst og uten silikon. Olaplex No 9 er Vegansk og den er fri for Sulfat, Parabener, Gluten og fosfat.

Hvilken Olaplex skal jeg velge?

Om Olaplex er nytt for deg vil det første rådet være å skaffe seg Olaplex nr 4 og nr 5. Dette fordi alle har behov for en shampoo og conditioner. Om håret ditt ikke er veldig skadet eller i tilnærmet normal god stand så kommer du langt med dette.

Om du derimot føler du har behov for å gjenoppbygge håret etter kjemiske skader eller at håret ditt rett og slett alltid oppleves som tørt, uregjerlig og skadet så bør du supplere med Olaplex nr 0 og Olaplex nr 3. Med dette har du veldig mye av det som må til for gjenoppbygging av håret.

Om du har spørsmål som hvordan bruke Olaplex riktig, så har alle produktene gode beskrivelser og informasjon påskrevet produktenes baksider, eller så kan du spørre frisøren din om han / hun hjelpe deg med å finne frem den optimale Olaplex løsningen for deg.

Frisørens Olaplex erfaring gjør valget enklere for Deg.

Studio Classic på Jar i Bærum tilbyr gratis konsultasjon. Har du spørsmål om Olapex, kontakt oss gjerne eller ta turen innom for hjelp. Et annet godt tips for et sunnere hår er Keratin behandling som håret naturlig er bygget opp av.

Fikk du svar på det du lurte på?

Your page rank: