Dame med blondt vakkert hår

Kan en «bad hair day» virkelig påvirke humøret ditt en hel dag?

Det er universelt kjent at styrken i en «god hårdag» er fantastisk, og det later til at flertallet av middelaldrende kvinner er enige om nettopp dette.

I en undersøkelse kalt «the middle-age hair care report» utført av et amerikansk hårpleie selskap, fant man ut at nær 80 % av kvinner i alderen 30-60 år innrømmer at deres utseende påvirkes stort av deres hår.
Mens 32 % av de spurte sa at de jevnt over liker og er fornøyde med håret sitt så sier majoriteten på 68 % at de kun er fornøyde en gang iblant, eller at de skulle ønske de hadde en annens hårmanke istedenfor sin egen.

Til tross for denne dramatiske statistikken innrømmet hele 58 % av de spurte kvinnene at de kun bruker fra 0-15 minutter pr. dag på håret sitt for å forsøke å få hårlokkene til å ligge slik de ønsker med vasking, føning og styling i en eller annen form. 0-15 minutter!!!??? What!!!

Sammenhengen mellom en «god hårdag» og humøret kom også tydelig frem i rapporten. Et antall på 39% av kvinnene svarte at når de var fornøyde med håret sitt, så gjorde dette at de følte seg penere, og 37 % av de spurte kvinnene innrømmet at når de følte de var fine på håret, så ga dette selvtilliten en skikkelig boost.

Slitt hår dame

Undersøkelsen viser at kun 21 % sa at håret ikke påvirket deres humøret

Når kvinnene ble spurt om hva som var viktig dukket følgende opp:

 • 14% svarte "Styrke håret"
 • 14% svarte "Temme frizz"
 • 14% svarte "Beskytte hårfargen"
 • 13% svarte "Redusere tørt hår"
 • 12% svarte "Volum"

Hele 83 % av de spurte kvinnene var skjønt enige om at duften på produktene er av betydning når det kom til valg av sjampo og balsam.

Hva med menn?

En annen rapport gjennomført på menn viser at også menn er godt knyttet til håret sitt, hvilket beviser at dårlige hår dager er et problem gjeldende for både kvinner og menn.

8 av 10 amerikanske menn ser på håret sitt som en refleksjon av deres personlighet, og at håret kan få dem til å føle seg både mer maskuline og profesjonelle.

6 av 10 menn skulle ønske de hadde et sunnere utseende på håret mens 1 av 5 innrømmet at de var sjalu på en kompis sin hårmanke.

frisyre mann

Under lister vi opp noen ekstra statistikker gjennomført på tusenvis av spurte mennesker:

 • Den gjennomsnittlige amerikaner lider av 96 «bad hair days» i løpet av året.
 • 33% har skulket jobb (tatt en egenmelding) pga. en dårlig hårdag.
 • 50% har droppet en date fordi de ikke fikk håret sitt til å se bra ut.
 • 43% har droppet et jobbintervju pga. en dårlig hårdag.
 • 54% sier at det å ha en god hårdag gjør de i godt humør resten av dagen.
 • 84% sier at håret er svært viktig for deres selvtillit.'

Top 3 tegn på en «Bad hair day» er:

 • 46 % om håret virker tynt og livløst.
 • 40 % rare hårlokker/vipper men ikke får styr på.
 • 36% at man har sovet håret uregjerlig (bed head).

Med disse statistikker og fakta på bordet er det ingenting som skulle tilsi at det er lurt å ikke bry seg noe mer om håret sitt enn det gjennomsnittet av befolkningen gjør i dag. Det handler ikke bare om hvordan man ønsker å bli oppfattet, men også om hvordan man ønsker å føle seg.

Det som er viktig å huske på er at håret vårt i snitt vokser i en hastighet som krever klipping av håret hver 6-8 uke om en frisyre skal holdes ved like. Om du farger håret så gjelder samme hyppighet på frisørbesøket for etterfylling av etterveksten.

Om du er av de som går for lyse striper, balayage, babylights, foilayage osv. så slipper du unna med behandlingsbesøkene noe sjeldnere. Du bør allikevel stikke innom frisøren for en stuss av slitte tupper samt rens av håret, glossing eller en behandling med en hårtoner for å opprettholde blankhet og unngå at lyse striper blir gule.

Ved å utsette frisørbesøkene sparer du kanskje noen kroner, men du vil i følge undersøkelsene ikke få noen bedre hverdager hva selvfølelse, selvtillit og glede gjelder. Hva er verdt mest?