Hårmodell posing

Hvorfor benytte  glansvask?

Disse punktene er grunnen til at glansvask er bra for håret ditt.

  • Glansvask gir ekstra glans
  • Fri for alkaliske stoffer
  • Gir friheten til å eksperimentere ofte med fargenyansene
  • Glansvask sliter ikke på håret ditt
  • Skånsom mot håret da det kun legger seg utenpå.
  • Med glansvask kan du beholde din naturlige farge

Det første du bør vite om glansvask / glossing

Har du noen sinne forlatt frisørsalongen med en frisk og ny farge I håret, og først da innsett hvor ille håret ditt var før frisørtimen? Det sies at etterpåklokskap er 20/20, og la meg fortelle deg, det er like sant for håret ditt som for livet ellers. Tidligere har du du kanskje aldri lagt merke til at hårfargen svekkes og falmer samt at uønskede underliggende pigmenter dukker sakte men sikkert opp til overflaten igjen, men nå som du endelig har fått orden på det igjen tenker du kanskje “hvorfor ventet jeg så lenge???” Du er slett ikke alene. Vi opplever mang en gang kunder som ikke bare tenker det samme som deg, men de sier det høyt også.

Det mange tror, er at for å gi nytt liv til fargen på håret så må man farge håret fullt ut på nytt med en permanent farge, men der tar man heldigvis feil. En fresh, blank og sunn farge kan oppnås med en langt enklere behandling – en glansvask/glossing.

Det første du bør vite om glansvask / glossing er at det er to forskjellige typer: klar/transparent og farget/pigmentert. Klar / transparent glossing bruker vi som regel for å friske opp håret og tilføre glans, mens pigmentert glansvask toner håret (tilfører pigmenter). Vi kan gjøre håret mer gyllent, askepreget, mørkere eller klarere med den pigmenterte varianten. Vi kan dog ikke gjøre håret ditt lysere om du har mørkt hår med en glansvask / gloss, men om du f.eks. allerede er mørk blond, og ønsker det noen toner ned, så kan vi klare dette.

Hvordan avgjør du hvilken du har behov for? Enkelt. Om ditt hår er livløst og trenger mer shine (blankhet), så går vi for den klare, transparante varianten. Om fargen har begynt å svekke seg på grunn av f.eks. sterk sol og saltvann så bør den fargede varianten velges.

babylights blonde

Gi håret en "boost"

Ved bruk av glossing / glansvask med farge kan vi også motvirke de uønskede underliggende pigmentene, slik at vi oppnår de mer ønskede resultatene.

Om håret ditt for eksempel er for varmt med gul/oransje skjær så kan vi gjøre det kaldere, og om det er for mye askefarget kan vi tilføre mer varme, gyllene pigmenter. Glansvask / glossing er et essensielt tilskudd til permanente hårfarger i frisørens verktøykasse, som absolutt kommer både frisøren og kundene godt til gode. La oss si at du oppdager at hårfargen din trenger en boost, så kan du enkelt ta turen innom frisøren for en “quick fix”. En glossing / glansvask (om det er kun det som skal til for å fikse på fargen din) aplikerer frisøren raskere inn I håret ditt enn en vanlig hårfarge, og virketiden glossingen trenger er fra 5-25 minutter før fargen må skylles ut. Det går med andre ord fort gjort, og håret vil se fantastisk flott ut igjen. “Yes Please!” sier vi.

8 gode grunner til hvorfor du bør bruke glansvask/gloss behandling

En gloss behandling vil “reparere” sommerskadet hår.

Har du oppholdt deg litt for mye I solen og klorbassenget I løpet av ferien? Ja da anbefaler vi at du spanderer på deg en gloss behandling. Du vil oppleve at en glossbehandling gjenoppbygger texturen I hele håret og tilfører fuktighet, slik at håret blir silkemykt og blankt igjen.

Den er ikke så tøff eller permanent som en vanlig hårfarge.

En gloss er en demi permanent farge, hvilket betyr at det fungerer utenpå håret, og det er et surt produkt (acidic). Det at glossen / glansvasken er sur gjør at den lukker skjellaget godt igjen. Resultatet er ev jevn overflate tekstur som vil reflektere mere lys og håret føles mykere. På den andre siden når det gjelder permanent farge, så inneholder denne I stor grad amoniakk, som igjen åpner opp skjellaget, slik at farge kan trenge inn I håret, og derfor skader det mer.

babylights blonde

En glansvask / gloss gir en gjennomskinnelig farge og en intens konditionering.

En gloss vil fungere med den variasjon av toner du har I håret fra før enten den er farget, bleket eller naturlig, og gir et mer “transparent” resultat.

Om du f.eks. har grått hår og gjennomfører en glansvask/gloss, så vil den ha en tonal effect på haret I motsetning til en permanent farge, som ikke blir tonal og gjennomskinnelig.  I tilleg gjør en glansvask/glossing håret automatisk blankere og mykere, samt at det vil kunne redusere noe frizz. Alt I alt vil du føle at du både har hatt en dypgående kur og fargebehandling på en og same gang, og det er jo ingen ulempe.

Glansvask / gloss kan hjelpe til med å eliminere uønsket gult/oransje skjær I stripene.

Om dine lyse striper ender opp med å virke for gule/oransje så anbefaler vi at det gjøres en glansvask/gloss behandling. Vi vet sjeldent eller aldri hvordan en lysstriping vil se ut på forhånd I forhold til de underliggende pigmentene. Det vi derimot vet er at vi kan korrigere de uønskede varme nyansene med en glansvask / glossing. Ikke bare lukker den fargen inn I håret, men vi forsikrer oss om at vi oppnår ønsket resultat.

Du trenger ikke å endre din naturlige hårfarge for å få fullt utbytte av en glansvask/gloss.

Glansvask / gloss finnes også I hva vi kaller “clear” (transparent), som er som et “powerhouse” av en “fuktighetsbehandling” av hårlokkene dine. Det som skjer er at vi med en slik behandling senker pH nivået I håret ditt, og lukker inne fuktighetsgivende ingredienser I håret ditt. Vi har utrolig god erfaring med Nouvelle sin Liquid Toners.

babylights blonde

Babylights

Ikke en forpliktende, varig endring.

Det beste med en glansvask / glossing er at det ikke gir et langvarig resultat. Det skylles gradevis ut ved normal vask av håret og er ute av håret ditt I løpet av ca. 6 uker. En glansvask vil heller ikke være til hinder om du ønsker å gjøre andre kjemiske behandlinger I framtiden.

Du kan gjøre det hjemme.

Om du ønsker å spare noen penger, så finnes det selvfølgelig noen hjemme kit man kan få tak i. Vi anbefaler deg dom om du velger å gjøre dette hjemme, at du kun går for en “clear” (transparent versjon), og lar de profesjonelle ta seg av de fargede variantene. Vi anbefaler alltid et frisørbesøk først. Om du mot våre råd skulle gå for en farget variant, er det lurt å velge en farge maks en eller to nyanser unna din naturlige hårfarge, eller den fargen håret ditt har på kjøpstidspunktet. (kjøp din clear glossing her) Hadde vært kult

Det er enkelt å vedlikeholde.

Alt du trenger for vedlikehold av glansvasken /glossingen er sulfatfrie produkter som er laget til bruk på farget hår. Enkelt og greit, og ikke noe hokus pokus.

Fikk du svar på det du lurte på?

Your page rank: