keratin behandling

Hva er Keratin behandling?

Keratin behandling utføres ved å tilføre proteinet keratin i håret. Håret blir glattere og det får langt mer glans. Etter en behandling vil håret se mye sunnnere ut. Keratinet legger seg som et beskyttende lag på hårstråene og vil beskytte håret ditt mot slitasje. Det vil derfor virke mye tykkere og friskere.

Hvorfor Keratin behandling?

Keratin er et protein som finnes naturlig i håret, og som fungerer som et beskyttende skjold mot fuktighet som vanligvis er en av årsakene som forårsaker frizz. Over tid mister håret noe av sitt naturlige keratin gjennom ytre påvirkninger som sol, miljø, styling og kjemiske behandlinger, så ved å få utført keratin behandling, fyller man på igjen med keratin i «hullene» som har oppstått, slik at bl.a. fuktighet bekjempes, og håret etterlates i en sterkere og sunnere utgave fri for frizz og med mer glans. Det finnes en mengde forskjellige keratin behandlinger å velge mellom, men fellesnevneren er at de alle skal tilføre det manglende keratinet tilbake til håret.

En Keratin behandling er laget for hva man kan kalle smoothing og frizz kontroll, og sammenlignet med en permanent straightening behandling (antipermanent), der antipermanenten bryter ned proteinbindinger i håret for å få til et rett resultat, så gjør ikke keratin behandlingen dette. Keratinbehandlingen retter ut håret i større eller mindre grad (avhengig av håret og ønsket resultat), men proteinbindingene er fremdeles intakt, og man har altså ikke en permanent endret struktur på håret.

Antipermanent eller Keratin Behandling?

En Keratin behandling er laget for hva man kan kalle smoothing og frizz kontroll, og sammenlignet med en permanent straightening behandling (antipermanent), der antipermanenten bryter ned proteinbindinger i håret for å få til et rett resultat, så gjør ikke keratin behandlingen dette. Keratinbehandlingen retter ut håret i større eller mindre grad (avhengig av håret og ønsket resultat), men proteinbindingene er fremdeles intakt, og man har altså ikke en permanent endret struktur på håret. Hvorvidt du skal velge antipermanent eller keratin behandling er en avveining du sel må ta da dette er to helt forskjellige typer behandlinger til målet om å eventuelt få rettet ut håret. Det vi kan si er at antipermanent er en veldig sterk behandling som virkelig er veldig tøff og sliter voldsomt på håret, hvilket er det motsatte av hva vi ønsker å oppnå med en keratin behandling

Hvor lang tid tar det å utføre keratin behandlingen?

Det helt nødvendig for deg som kunde å sette av god og lang tid når du skal få utført keratin behandlingen. Frisøren bruker pluss / minus fire timer fra start til slutt. Årsaken til tidsforbruket finner man i flere elementer som å vaske håret, tørking, påføring av keratin behandlingen, skylling, tørking igjen og ikke minst den møysommelige bruken av rettetang for å forsegle keratinet inn i håret ditt, slik at behandlingen varer den tiden den skal vare.

Ditt eget hår vil også være med på å påvirke tiden det tar å behandle håret ditt. Har du f.eks. et langt og tykt hår så vil frisøren naturligvis bruke lenger tid enn om håret er tynnere og kortere.

keratin hos frisør

Skader Keratin behandling håret?

Det er mange som lurer på om Keratin behandling skader håret. På det spørsmålet er svaret et klart nei. Keratin behandling skader ikke håret, snarere tvert imot. Om du er i kategorien av de som i utgangspunktet har et skadet, kjemisk behandlet hår. Det vil si at om du farger, striper eller f.eks. bleker håret og det nå føles skjørt, tørt, sprøtt, livløst og/eller frizzy, så vil keratin behandlingen bidra til å rette opp i dette, og få håret til å gjenoppta sin styrke, bli mer glansfylt, eliminere frizz samt virke sunnere og friskere.

Behandlingen vil i tillegg redusere hårets tørketid, fordi «hullene» i håret som tidligere manglet keratin igjen er fylt opp, slik at du unngår at fukt (vann) lagres i disse hullene inne i hårstråene.

keratinbehandling frisør

Om du striper / bleker håret anbefaler vi allikevel at du går igjennom et hårkur program før keratinbehandlingen for at håret skal ha et best mulig utgangspunkt for å oppnå et best mulig sluttresultat. Vår erfaring viser at «uekte» blondiners hår responderer en god del dårligere på keratinbehandling enn de som ikke har hatt hår som har gått igjennom en blekeprosess. Blekemiddel i håret er i utgangspunktet ikke hårets beste venn, så her gjelder det å ta alle mulige forhåndsregler først.

Hvor lenge varer keratinbehandlingen?

Det som er verdt å merke seg er hvor lenge salongen «garanterer» varigheten av behandlingen de tilbyr. Når vi skriver «garanterer», så vil vi legge til at dette sannsynligvis vil opplyses som f.eks.: «Behandlingen varer mellom 2 og 3 måneder» eller «Behandlingen varer mellom 3 og 5 måneder». Noen vil også oppleve at håret deres reagerer så positivt på behandlingen at det behandlede håret ikke bølger eller krøller seg igjen, slik at det kun er «etterveksten» man på nytt vil se at krøllene kommer tilbake. Dette er dessverre umulig å vite på forhånd, og må erfares for å få svaret på.

Hvorfor er det slik?
Jo, alle menneskers hår er forskjellig, og varigheten av keratin behandlingen vil variere på de forskjellige hårtypene som finnes, noe som er helt normalt og må aksepteres. I opplysningen i eksempelet over ligger en variasjon på fra 2 måneder og oppover, men alt avhenger av det individuelle håret man har. Alle er forskjellige, så det som varer 6 måneder på håret til venninnen din vil så godt som 100 % sikkert ikke være gjeldende for deg. Erfaringen til frisøren behandlingen utføres av vil også kunne være av betydning for varigheten på behandlingen, så det er lov å spørre om erfaringen han/hun har.

Keratin behandling

Du selv har også et ansvar for å gjøre hva du kan for å ikke forringe varigheten av behandlingen. Frisøren vil anbefale deg et hjemmepleie regime (hvordan å ta vare på håret som er behandlet), og det eneste vi har å si deg i forhold til dette er: FØLG DET! Her ligger det uker med ekstra varighet om du følger de rådene slik du skal og som du bør.

Kan jeg farge håret etter keratin behandling?

Her er det også viktig å snakke med frisøren som skal utføre behandlingen på forhånd. Det er ofte slik at om du farger håret før keratinbehandling så vil det nyfargede håret kunne få en litt redusert intensitet og at fargen lysner. Det er derfor et bedre alternativ å farge håret etter.

Vi bruker i dag to forskjellige keratinbehandlings merker hvor begge produsentene opplyser at dette ikke er et problem, og den ene, Qiqi Vega (som i tillegg er vegansk) opplyser at en farge behandling til og med kan gjøres rett etter keratinbehandlingen, etter en ventetid på kun 20 minutter. En ny runde med bleking er derimot ikke anbefalt før etter minst 14 dager, og her anbefales det at frisøren gjennomfører en test-stripe før f.eks. en stripebehandling med blekemiddel gjennomføres.

Gro Anita hos Studio Classic utfører Keratin behandling

Keratin Gravid / Svangerskap

Når det gjelder keratinbehandling og graviditet så gjelder det for oss å holde tungen rett i munnen når vi skal komme med anbefalinger. På generelt nivå så vil vi alltid si at det er «better to be safe than sorry». Om du ikke må, så bør du kanskje la være.

Med det så skriver produsenten av Qiqi Vega selv dette om bruk av deres veganske keratinbehandling under svangerskap / graviditet. «Selv om det ikke er noen kjente bivirkninger, anbefales det alltid å konsultere en lege før enhver hårbehandling». Videre sier de dette på spørsmålet om deres keratin behandlinger inneholder Formaldehyd: «Qiqi Vega inneholder ikke formaldehyd og er laget av organiske komponenter som er trygt å bruke uten farlige reaksjoner», hvilket også er årsaken til at vi i Studio Classic har valgt dette behandlingsproduktet som en av sine 2 leverandører av Keratinbehandling.

Keratin Behandling Krøller

Om du har frizzy krøller og kun ønsker å få bort det som er frizzy så krøllene ser flotte, sunne og friske ut så kan dette også la seg gjøre. Her har vi også sett kjempeflotte resultater ved bruk av Qiqi Vega sin løsning og legger ved en video som viser hvordan dette går til. Keratin behandling handler ikke kun om å rette ut håret om dette ikke er ønskelig, men eliminering av frizz, og gjenopprette et sunt og friskt utseende på håret.

De første dagene etter keratin behandlingen..

For hjemmepleie de første dagene etter behandlingen kan du ha fått beskjeder som: «Ikke vaske håret på x antall timer/dager» eller «Ikke farg håret på x antall dager/uker» fordi et keratin behandlet hår må få «hvile» osv. Det viktigste her er å følge de rådene du har fått av frisøren for håret ditt, basert på den type keratinbehandling du akkurat har fått utført. Hva som gjelder for en annen type keratin behandling trenger ikke nødvendigvis å være relevant for deg.

Keratin Behandling Shampoo

Her sier vi to ord: Sulfat Fritt

Du skal alltid, alltid, alltid bruke sulfatfri shampoo og conditioner i ditt hjemme-pleie regime etter at du har fått gjennomført keratin behandling. Gjør du ikke dette er det 100% sikkert at du svekker varigheten av resultatet vesentlig. Hold deg til frisørens anbefaling av produkter slik at du selv bidrar best mulig til et lengst varig resultat. Du tenker kanskje at dette er en måte for frisøren å tjene mer penger på, men du kan ikke tro mer feil. Dette er kort fortalt for at du ikke skal ødelegge for behandlingen du akkurat har betalt i dyre dommer for da det ville være veldig dumt. Hør på frisøren og kjøp dette med deg om produktene ikke følger med i behandlingsprisen.

Hva koster en keratin behandling?

Når du først har bestemt deg for å få utført keratin behandling på håret ditt, så ønsker du kanskje å vite hva dette vil komme til å koste deg før du setter i gang. Det er mange salonger som utfører behandlingen, og du vil oppdage at pris vil kunne variere ganske mye. Det du uansett må ta med i betraktningen er hvor langt og tykt håret ditt er.

Pris varierer etter lengde og tykkelse på håret nettopp fordi frisøren har behov for mer tid og produkt (keratin) på et langt og tykt hår enn om håret f.eks. er halvlangt og tynnere. For en godt utført keratin behandling må du regne med en pris på fra 3500 kr. – 5000 kr. nå i 2023. Dette kan selvfølgelig virke som en stiv pris, men frisørens tid koster penger, og produktet til behandlingen er kostbart, og det er nettopp disse to elementene i kombinasjon du betaler for. I tillegg får du et hår som oppleves som en drøm i måneder fremover.

wondering

Noe du lurer på?

Søk etter det du leter etter:

Har du tatt keratingbehandling og vil vite hvordan du bør ta vare på håret etter behandling. Les Tips og råd – keratinbehandling

Ønsker du å bestille eller vite mer om Keratin behandling?

Fikk du svar på det du lurte på?

Your page rank: