extensions

NÅ! Gratis Hair extension konsultasjon

Nå tilbyr vi gratis konsultasjonstime for de som vurderer hair extension. konsultasjonstimen vil gi deg svar på anbefalt farge, lengde, mengde og hvilken metode som bør benyttes.

Keratin behandling

For deg som ønsker et friskt hår!

Hva er Keratin behandling?

Keratin behandling utføres ved å tilføre proteinet keratin i håret. Håret blir glattere og det får langt mer glans. Etter en behandling vil håret se mye sunnnere ut. Keratinet legger seg som et beskyttende lag på hårstråene og vil beskytte håret ditt mot slitasje. Det vil derfor virke mye tykkere og friskere.

Hvorfor Keratin behandling?

Keratin er et protein som finnes naturlig i håret, og som fungerer som et beskyttende skjold mot fuktighet som vanligvis er en av årsakene som forårsaker frizz. Over tid mister håret noe av sitt naturlige keratin gjennom ytre påvirkninger som sol, miljø, styling og kjemiske behandlinger, så ved å få utført keratin behandling, fyller man på igjen med keratin i «hullene» som har oppstått, slik at bl.a. fuktighet bekjempes, og håret etterlates i en sterkere og sunnere utgave fri for frizz og med mer glans. Det finnes en mengde forskjellige keratin behandlinger å velge mellom, men fellesnevneren er at de alle skal tilføre det manglende keratinet tilbake til håret.

En Keratin behandling er laget for hva man kan kalle smoothing og frizz kontroll, og sammenlignet med en permanent straightening behandling (antipermanent), der antipermanenten bryter ned proteinbindinger i håret for å få til et rett resultat, så gjør ikke keratin behandlingen dette. Keratinbehandlingen retter ut håret i større eller mindre grad (avhengig av håret og ønsket resultat), men proteinbindingene er fremdeles intakt, og man har altså ikke en permanent endret struktur på håret.

Hvor lang tid tar det å utføre keratin behandlingen?

Det helt nødvendig for deg som kunde å sette av god og lang tid når du skal få utført keratin behandlingen. Frisøren bruker pluss / minus fire timer fra start til slutt. Årsaken til tidsforbruket finner man i flere elementer som å vaske håret, tørking, påføring av keratin behandlingen, skylling, tørking igjen og ikke minst den møysommelige bruken av rettetang for å forsegle keratinet inn i håret ditt, slik at behandlingen varer den tiden den skal vare.

Ditt eget hår vil også være med på å påvirke tiden det tar å behandle håret ditt. Har du f.eks. et langt og tykt hår så vil frisøren naturligvis bruke lenger tid enn om håret er tynnere og kortere.

keratin hos frisør

Skader Keratin behandling håret?

Det er mange som lurer på om Keratin behandling skader håret. På det spørsmålet er svaret et klart nei. Keratin behandling skader ikke håret, snarere tvert imot. Om du er i kategorien av de som i utgangspunktet har et skadet, kjemisk behandlet hår. Det vil si at om du farger, striper eller f.eks. bleker håret og det nå føles skjørt, tørt, sprøtt, livløst og/eller frizzy, så vil keratin behandlingen bidra til å rette opp i dette, og få håret til å gjenoppta sin styrke, bli mer glansfylt, eliminere frizz samt virke sunnere og friskere.

Behandlingen vil i tillegg redusere hårets tørketid, fordi «hullene» i håret som tidligere manglet keratin igjen er fylt opp, slik at du unngår at fukt (vann) lagres i disse hullene inne i hårstråene.

keratinbehandling frisør

Hvor lenge varer keratinbehandlingen?

Det som er verdt å merke seg er hvor lenge salongen «garanterer» varigheten av behandlingen de tilbyr. Når vi skriver «garanterer», så vil vi legge til at dette sannsynligvis vil opplyses som f.eks:

«Behandlingen varer mellom 2 og 3 måneder» eller «Behandlingen varer mellom 3 og 5 måneder».

Hvorfor er det slik?

Jo, alle menneskers hår er forskjellig, og varigheten av keratin behandlingen vil variere på de forskjellige hårtypene som finnes, noe som er helt normalt og må aksepteres. I opplysningen i eksempelet over ligger en variasjon på hele 2 måneder, så om den som blir hevdet å ha lengst varighet koster litt mer, så er det kanskje allikevel denne du bør velge i forhold til varighet/pris. Erfaringen til frisøren behandlingen utføres av vil også kunne være av betydning for varigheten på behandlingen, så det er lov å spørre om erfaringen han/hun har.

 

Keratin behandling

Du selv har også et ansvar for å gjøre hva du kan for å ikke forringe varigheten av behandlingen. Frisøren vil anbefale deg et hjemmepleie regime (hvordan å ta vare på håret som er behandlet), og det eneste vi har å si deg i forhold til dette er: FØLG DET! Her ligger det uker med ekstra varighet om du følger de rådene slik du skal og som du bør.

De første dagene etter keratin behandlingen..

For hjemmepleie de første dagene etter behandlingen kan du ha fått beskjeder som: «Ikke vaske håret på x antall timer/dager» eller «Ikke farg håret på x antall dager/uker» fordi et keratin behandlet hår må få «hvile» osv. Det viktigste her er å følge de rådene du har fått av frisøren for håret ditt, basert på den type keratinbehandling du akkurat har fått utført. Hva som gjelder for en annen type keratin behandling trenger ikke nødvendigvis å være relevant for deg.

Gro Anita hos Studio Classic utfører Keratin behandling

Hva koster en keratin behandling?

Når du først har bestemt deg for å få utført keratin behandling på håret ditt, så ønsker du kanskje å vite hva dette vil komme til å koste deg før du setter i gang. Det er mange salonger som utfører behandlingen, og du vil oppdage at pris vil kunne variere ganske mye. Det du uansett må ta med i betraktningen er hvor langt og tykt håret ditt er.

Pris varierer etter lengde og tykkelse på håret nettopp fordi frisøren har behov for mer tid og produkt (keratin) på et langt og tykt hår enn om håret f.eks. er halvlangt og tynnere. For en godt utført keratin behandling må du regne med en pris på fra 3000 kr. – 5000 kr. nå i 2021. Dette kan selvfølgelig virke som en stiv pris, men frisørens tid koster penger, og produktet til behandlingen er kostbart, og det er nettopp disse to elementene i kombinasjon du betaler for. I tillegg får du et hår som oppleves som en drøm i måneder fremover.

dame tenker hår

Noe du lurer på?

Søk etter det du leter etter:

Har du tatt keratingbehandling og vil vite hvordan du bør ta vare på håret etter behandling. Les Tips og råd – keratinbehandling

Ønsker du å bestille eller vite mer om Keratin behandling?

Fikk du svar på det du lurte på?

Your page rank:

Har du et spørsmål? Kontakt oss gjerne

"*" indicates required fields

Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.