Til deg som har tatt en keratinbehandling

Når du har gjennomført en keratinbehandling er det visse ting du må passe deg for å bruke i håret. Fokuset bør ligge på å bevare behandlingen så lenge som mulig, så hva du bruker i det er avgjørende.

1. Bruk sjampoen og conditioneren frisøren anbefaler deg

Dette er noe man blir fortalt ustanselig fra frisøren uansett hvilken type behandling man får utført i salongen. Rådene er velbegrunnet og bør følges om man ønsker behandlingen(e) til å vare lengst mulig. En sjampo inneholdende sulfater og natrium klorid (salt) er rene oppskriften på å ødelegge behandlingen og er noe du MÅ holde deg unna. Hvorfor lurer du kanskje på?

Sulfat er hva man kaller tensider, eller overflateaktive stoffer, som kan gjøre håret tørt og livløst. Dette kan også virke irriterende på huden, ødelegge/fjerne syrekappen som holder hodebunnen sunn og frisk fra bakteriell infeksjon.

Salt, stripper håret for naturlige oljer og fukt i håret, og gjør det tørt. Det åpner skjellaget på håret, løser opp det ny-tilførte keratinet slik at det vaskes ut igjen, noe som virkelig gjør at keratinbehandlingen til flere tusen kroner skylles rett ut. Ikke lurt…

2. Ikke bruk rensesjampo

Rensesjampo er perfekt til bruk før man får utført en keratinbehandling. Den klargjør håret ved å strippe håret for produktopphopninger og talg/fett. Dette gjør at keratinet bedre trekker seg inn i håret og gjør hva det skal gjøre. Det å bruke rense sjampo etter keratinbehandling er ekstremt ødeleggende. Hvorfor?

Rensesjampoer innehar en så høy pH at det åpner skjellaget på håret ditt slik at det skal bli lettere å dyp-rense håret for produktrester. Når skjellaget er vidåpent løser alkalisk vann opp keratinet mye raskere enn om du bruker en egnet sjampo, slik at det rett og slett skylles ut av håret ditt igjen. Hvilket ikke er bra.

kerating behanlding

3. Ikke vask håret for ofte

Keratinbehandling er en semipermanent behandling og skylles gradvis ut av håret ditt igjen. For å beholde det tilførte keratinet lengre i håret ditt, så sier det seg nesten selv at det ikke bør vaskes for ofte.

Om du føler du har for fett hår innerst i håret ved hodebunnen, så kan du bruke en tørrsjampo for å dytte hårvaskingen et par dager ekstra fremover. Det beste er uansett å holde ut litt lengre enn du pleier for å bevare keratinet best mulig.

4. Ikke ta i håret ditt hele tiden

Det eneste du ønsker etter å ha tatt en keratinbehandling er å kjenne hvor deilig og silkemykt håret har blitt. Forståelig, men absolutt ikke til å anbefale. Hvorfor?

Når du lar hender og fingre skli og gre gjennom håret ditt om og om igjen gjennom dagene så tørker du faktisk av deg det fettet som produseres inne i hendene dine i håret. Dette får deg selvfølgelig til å ønske en hårvask da håret raskere både blir og ser fett ut. Med andre ord, «hold fingrene av fatet».

5. Ingen hestehale eller håroppsettinger de første ukene

Fordi du har behov for ting som hår-klyper, hårspenner, klips eller hårstrikker så anbefaler vi deg ikke å hverken sette opp håret eller bruke håret i en hestehale. Å bruke spenner, klips, strikk og liknende kan lage «permanente merker» i håret når behandlingen er «fersk», og det blir jo ikke noe pent. Dette ønsker vi selvfølgelig å unngå.

6. Unngå bruk av styling produkter som bygger volum

Om du først tar en keratinbehandling for så å bruke volum skapende produkter, ja da ødelegger du også den dyre behandlingen du akkurat har tatt. Volum produkter skaper volumet nettopp ved å åpne skjellaget på håret, hvilket eksponerer keratinet for å forsvinne fra håret ditt mye raskere. Volum / Styling pudder og saltvannspray er to eksempler på produkter som er «killere» for keratinbehandlingen.

7. Ikke bruk putevar av bomull

Det får håret ditt til å «krølle seg», og det absorberer fuktighet noe som etterlater håret ditt tørt og frizzy. Bomull stoffet skaper også friksjon i håret ditt slik at knuter og floker oppstår. Om du ønsker å redusere risikoen for det overnevnte, så anbefaler vi deg å investere i et putetrekk laget av silke eller sateng.

Dette reduserer friksjonen vesentlig, slik at floker, knuter og slitasje ikke oppstår. Dette er selvfølgelig også gjeldende om du ikke har tatt en keratinbehandling da de ikke absorberer fuktigheten fra hud eller hår.

Keratin behandling

8. Ikke bruk hårbånd på 2 uker

Når du bruker hårbånd rett etter utført keratinbehandling vil du kunne etterlate permanente merker i håret ditt. Hårbånd er designet stramme for å holde håret på plass, og vil i så måte stramme håret under båndet. Dette lager potensielt stor forskjell på håret utenfor og håret under hårbåndet, og vil greve mye jobb for å få jevnet ut igjen.

9. Ikke bruk clip-on extensions

Akkurat som med hårbånd og hår accessories som spenner, klyper hårbånd og hårbøyler så vil også clip-on extensions være ødeleggende. De vil også kunne lage merker og linjer som er veldig vanskelig å få bort, og festene vil kunne stramme så mye at det gjør at håret kan brekke. Vent til behandlingen har fått satt seg noen uker før du bruker extensions igjen. Du vil da være på den tryggere siden.

10. Ikke bruk briller/solbriller som hårbøyle

Ja-da, vi vet det er enkelt og fristende å gjøre dette, men briller hører hjemme på nesen og ikke oppe på hodet. Også briller brukt som hårbøyle lager merker, og dette er igjen noe vi vil unngå. Vi vet det blir mye fy-fy her, men vi vil alltid sette resultat og varighet først når våre kunder velger å gjennomføre en så kostbar behandling som det keratinbehandling er.

11. Ikke legg håret bak ørene

Dette høres kanskje rart ut, men når du legger håret på plass bak ørene så skapes det en bølge på hver side. Dette er kanskje ikke helt hva du ønsker siden du akkurat har brukt tusenvis av kroner på å rette ut håret, men dette er altså forklaringen på hvorfor vi ikke anbefaler dette før behandlingen har «satt seg» i et par uker.

På slutten legger vi til at svett hår, saltvann og klorvann heller ikke er veldig kompatibelt med et keratinbehandlet hår, men her får du selv ta noen vurderinger for hvordan du ønsker å løse det.

Viktig informasjon

Vi gjør oppmerksom på at disse 11 tipsene er anbefalinger vi gir til alle våre kunder som tar Keratin behandling. Det er helt opp til deg hvordan du ønsker å benytte de, men samtidig viktig at du vet hva som kan påvirke keratin behandlingen over tid.

Last ned som PDF