keratin

Gratis Keratin konsultasjon

Nå tilbyr vi gratis konsultasjonstime for de som vurderer keratin behandling. Konsultasjonen vil gi deg svar på hvordan keratin vil fungerer på ditt hår og hva du bør gjøre.

Når skal du bruke lilla shampoo

En lilla shampoo, eller toning shampoo på engelsk, er en shampoo tilsatt lilla fargepigmenter. Denne er til stor hjelp, slik at du selv hjemme kan bidra til at ditt blonde eller grå hår forblir blondt eller grått, enten det er naturlig farge eller kunstig laget med bleking/ farging.

La oss si at du har et stripet, lysfarget, eller et bleket blondt hår, og ettersom tiden går så dukker det av ulike årsaker opp et uønsket gulskjær i håret. Om du nå tenker på hvordan en fargesirkel ser ut så vil du tvers over, rett på motsatt side av gult finne lilla. Dette betyr at kort fortalt at lilla er gul sin komplementære farge, og du vil ved tilførsel av lilla pigmenter svekke/eliminere de uønskede gule toner. I andre tilfeller er kanskje håret blitt for oransje. Nok en gang tar vi fram og kikker på fargesirkelen, hvor vi denne gangen finner blått som den komplementære fargen til oransje. Så igjen, ved tilførsel av blå pigmenter i håret ved bruk av en blå shampoo, så vil du bidra til å eliminere den oransje og uønskede tonen i håret. Vi har skrevet en artikkel om hva man bør tenke på når man skal bleke håret som kan gi deg flere gode tips og råd til bleking av hår.

Blå shampoo
Fargeskala lilla shampoo

Effekten av Lilla shampoo?

Effekten av shampoen vil variere fra merke til merke, men når vi i Studio Classic var med på å utvikle «Blones Have More Fun» serien, så var to av de viktigste måle parameterne for oss:

  • Et godt synlig resultat
  • Et effektivt resultat

Vi valgte derfor å bruke et relativt høyt konsentrat av dype, lilla pigmenter i serien, hvilket viste seg å være svært effektivt i elimineringen av de gule tonene, og det ga et raskt resultat. Serien vi laget var på 3 produkter. En shampoo, en conditioner og et serum. Alle med tilsatte pigmenter, med tanken om å bevaring av en fantastisk blond farge.

Hvilken effekt har shampooen?

Shampoen var designet for å bidra til å åpne hårets skjell-lag, slik at håret ble mer mottakelig for de lilla pigmentene, og at pigmentene enklere skulle trenge seg inn og feste seg bedre i og på hårstrået, og ikke kun ligge utenpå. Balsamen/conditioneren tilførte ytterligere lilla pigmenter samt at en balsam lukker pigmentene inne i skjell-laget. Serumet sto for å tilføre pigmenter på utsiden av skjell-laget samt gi håret en nydelig klar og fin glans.

Andre merker og serier vil kanskje ha andre parametere som de har jobbet etter, så her må du kanskje undersøke litt i forkant før du går til innkjøp, eller ta sjansen på å prøve og «feile» litt. Det finnes en rekke årsaker til at gultonene i håret etterhvert kommer til syne. Faktorer som Solen, bruk av varmeverktøy og til og med vannet vi bader/dusjer i, om dette er hva vi kaller «hardt» (høyt konsentrasjon av kalsium (CA) og magnesium (Mg)) er noen av årsakene. Om du synes håret ditt er for gult rett etter endt salong besøk, bør frisøren vurdere om han/hun bør gjøre en ny behandling, eller ta i bruk av et kaldt fargeskyll for å ta «brodden» av det gule gjenværende i håret. Med dette sagt så vil ikke frisørens innsats hindre behovet for din egen innsats og oppfølging av håret hjemme. Du og din hjemmebehandling av håret vil alltid være den viktigste faktoren for et vedvarende og godt resultat. Les mer om hvordan du bør vaske håret.

Hvor ofte skal du bruke lilla shampoo?

Noen ting som er viktig å tenke på, er at ved bruk av lilla shampoo må man passe på at dette ikke er en erstatning for din vanlige shampoo. Det vil være viktig å bytte på i bruken av shampoene slik at du ikke ender opp med lilla hår istedenfor et kaldt blondt hår. Første vask pr. uke kan du f.eks. bruke lilla shampoo og andre vask går du over til din normale. Om du kun bruker denne og overforbruker lilla shampoo, så vil dette kunne resultere i at håret overmettes med lilla pigmenter, og målet om et flott og klar-blondt utseende på håret forsvinner. Håret vil da kunne oppleves mørkere, hvilket er helt motsatt av hva man egentlig ønsker. Om du har slitt, porøst eller tørt hår, vil håret i tillegg trekke ekstra mye pigmenter til seg, så her gjelder det å følge med på absorberingen og skylle ut i tide.

førEtter

Før og etter

Blå shampoo

Mange gultoner

Om det er mange gule toner i håret som er veldig fremtredende, kan du forsøke å påføre shampoen i håndkletørt eller tørt hår og la den virke i 5-10 minutter. Etter virketiden tilfører du vann til shampoen og skummer denne opp slik du pleier, før du skyller godt. Avslutt enten med en normal conditioner/balsam eller kur, alternativt lilla conditioner/kur eller maske, og igjen skyller godt ut. Etter en tid med bruk av produktene vil du kunne merke om de har vært til hjelp for deg, og fjernet gulskjæret gulskjæret helt eller delvis. Om du sliter med fett hår, er kanskje ikke det å bruke balsam noe du er veldig glad i. Et lite triks mange benytter seg av er å bruke balsam først for så å vaske.

Ikke kun for de med blondt hår

En lilla shampoo er ikke kun forbeholdt de med blondt hår eller blond farge. Shampoen, kan med fordel også brukes på de med andre farger på håret, for å oppnå et kaldere (mindre varmt) utrykk på hårfargen sin. Har du en lilla hårfarge, kan du selvfølgelig forsterke denne med stadig påfyll av pigmenter. En brun farge som er kaldere tonet med lilla shampoo kan f.eks. se fantastisk ut istedenfor en brun farge med varme toner. Det er bare å prøve seg frem om man er nysgjerrig på virkningen av produktet og ønsker en liten forandring. Noen sverger også til silver shampoo, noe som også kan være en ide å sjekke opp om man føler at en lilla shampoo ikke eliminerer nok av det gule.

For de mer nyskjerrige

Om du er ekstra nysgjerrig og liker å eksperimentere med håret ditt, så kan det være greit å vite at det de senere år er kommet en rekke merker med shampoer og conditionere inneholdende langt fler forskjellige fargepigmenter slik som brunt, rødt, grått, gult osv. Produktene er laget for å hjelpe deg til og med enkle grep kunne forsterke nyanser i håret du selv ønsker mer fokus på. Joico sin Color Infuse Serie er et eksempel på slike produkter som er verdt å ta en kikk på. Med slike produkter kan man være litt rampete og leke seg fram til hva du kler best.

Studio ClassicJar i Bærum tilbyr gratis konsultasjon. Ta kontakt eller turen innom for hjelp med valg av riktig shampoo

Slik bruker du lilla shampoo

Fikk du svar på det du lurte på?

Your page rank:

Har du et spørsmål? Kontakt oss gjerne

"*" indicates required fields

Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.