Hvordan vaske håret?

Hvordan du bør vaske håret, starter i det du skrur på vannet i dusjen. Hvilken temperatur vannet har, hvor lenge du vasker håret og hvor mange ganger i uka du bruker shampoo er av stor betydning i følge frisøren

  1. Vask håret når du selv vil
  2. Dropp shampoo
  3. Vask mer enn en gang
  4. Husk temperaturen på vannet
  5. Skyld godt ut
  6. Gi deg selv en massasje
  7. Riktig fordeling av produkter

Vask håret når du selv vil

Så, hvor ofte bør du vaske håret?

Om du trener ofte eller hodebunnen din er fet, og du føler behov for å vaske håret hver dag, så er det i og for seg ok. Om du kan gå noen dager uten å vaske håret så er det bedre. Så lenge du vasker håret riktig kan du gjøre det som passer best for deg. Dess flere dager i uka du går mellom hver hårvask jo bedre er det, men å gå lengre enn fem dager er å «pushe det» sier frisøren.

Husk at årets sesonger også kan påvirke hvor ofte du har behov for å vaske håret. Kald, tørr vinterluft tillater deg kanskje flere dager uten, mens varme sommerdager med høy luftfuktighet som regel krever oftere hårvask.

Husk dette! En gang i uken er et minimum.

Dropp Shampoo

Hvis du er av de som «må» vaske håret hver dag så forsøk heller å skylle håret med vann uten at du bruker shampoo. Det høres kanskje litt rart ut, men det er verdt å prøve, og du kan fremdeles oppnå den samme nyvaskede følelsen ved kun å bruke vann.

Ved å gjøre dette skyller du ut overflødig smuss fra håret, og samtidig sørger for å bevare hodebunnens naturlige «smøring», slik at denne ikke tørker ut. Avslutt med en conditioner i tuppene, føn og style håret slik du ønsker, og nyt det «freshe» resultatet.
Verdt å vite er at om du vasker håret for ofte med shampoo, så kan du risikere at det tørker ut både hår og hodebunn. ‘

Vask mer enn en gang

Å vasker håret kun en gang er ofte ikke nok til å bryte ned all smuss og produkt-opphoping. Spesielt hvis du ikke har vasket håret på noen dager, og bruker en del styling. Tenk på hvordan du ville ha gjort det med en gjørmete t-skjorte, du ville ha skylt denne før du putter den i vaskemaskinen. Det samme gjelder for håret. Når du vasker håret to ganger, vil den verste opphopningen la seg fjerne ved første shampoonering, mens du ved andre shampoonering virkelig vasker det rent.
Hvordan vet du at du må vasker håret to ganger? Om du ikke får shampooen til å skumme godt ved første shampoonering, så er dette et tegn på at du skal skylle shampooen godt ut, for så å gjenta.

Temperatur på vannet

For deg som har behov for en dyp rens av håret, så er den varmere siden av lunkent vann å foretrekke. Varmere vann åpner hårets skjell-lag, og på den måten kan shampooen jobbe og rengjøre dypere. Om du ønsker et glatt, elegant «frizz-fritt» resultat er det lurt å bevege seg til den kaldere siden av lunken vann temperatur. Du skal uansett for en hver pris holde håret unna «glovarmt» vann. For varmt vann kan gi både tørr hodebunn og tørt hår, så en ide er å huske på at kaldt vann er hårets venn.

Skyll ut alt

La vannstrålen i dusjen renne gjennom håret ditt i 30 – 60 sekunder før du i det heletatt tar i shampoo flasken. Vannet trenger tid til å løsne på smuss og produktrester i håret, før det er klart til bruk av shampoo. Sørg for å skylle all shampoo og conditioner når du er ferdig. Om håret føles flatt eller du får kløe irritasjon i hodebunnen, kan en årsak være at du ikke har skylt godt nok ut.

Gi deg selv en massasje

Ikke bare «sleng i» shampoo tankeløst. Jobb shampooen godt inn med fingertuppene i sirkulære bevegelser, hvor du starter i hårfestet foran, og beveg deg videre ned til nakken. I tillegg til at massasjen skummer opp shampooen skikkelig, så oppnår du også et renere resultat. Du stimulerer også hodebunnen, noe som kan gi en bedre hårvekst på sikt. (Det føles også godt)

Velg riktig produkt.

Sjampoer er langt ifra like, så det er viktig å velge den riktige shampooen som bidrar til at du oppnår ønsket resultat. Husk at volum-shampoo er en lettere type og inneholder færre fuktighets regulerende ingredienser, og kan gjøre håret flokete. Fuktighets regulerende shampooer er på den andre siden rike på oljer som vil smøre og tilføre fuktighet, og kan derfor tynge håret og få det til å virke flatt. Ser du etter et skånsomt alternativ, så finnes det shampooer som er skånsomme. Et tips verdt å merke seg er at fargebevarende shampooer er laget for og ikke åpne skjell-laget så mye, så de kan være et godt og mildt shampoovalg. Prøv gjerne denne typen om du er redd for at du vasker håret for ofte.

Fordeling av produkter

Uansett hva slags type shampoo du bruker, er det viktigst å fokusere påføringen av shampoo nærmest hodebunnen. Sjampoen som naturlig renner nedover hårstråene er som regel nok for vask av tuppene. Det motsatte gjelder for påføring av conditioner, da det ikke er noe poeng å påføre den nærmest hodebunn sier eksperter. Hodebunnen selv smører i all hovedsak det innerste partiet av håret, så påføring i dette området vil bare bidra til at du får fett hår. Fokuset for påføringen skal være fra omtrent midten av håret og ut til hår-tuppene, da dette er området hvor håret er eldst og tørrest, og behovet er størst.

Fikk du svar på det du lurte på?

Your page rank:

Her finner du flere spennende hår artikler