De beste tipsene
for vakkert hår

Hva er forskjellen på Balayage og foliestriper?

Forskjellen på Balayage og foliestriper

Har du noen gang lurt på forskjellen på balayage og striper? Og hva svarer du frisøren når han/hun spør om du ønsker en balayage når du er i salongen for å farge håret?

Selv frisører sliter med å skille de forskjellige resultatene og teknikkene fra hverandre. Her skal vi enkelt forklare litt om hva Balayage teknikk er, forskjellen fra foliestriper og hvordan Balayage teknikken utføres for å oppnå et naturlig resultat.

Balayage

Balayage er en fransk teknikk som betyr å «male/stryke» på. Dette er en frihånds påtegningsteknikk av bleking eller farge som strekker seg så langt tilbake som til 1970 tallet. Her er det som regel ikke behov for folier eller liknende for å separere passeène fra hverandre, selv om enkelte frisører allikevel foretrekker å legge dette mellom lagene. Forskjellen er at man ikke pakker håret inn i foliene. Blekestoffet frisøren bruker er også litt annerledes i sin konsistens, slik at den er enklere i sin bruk når man frihåndstegner blekingen på håret.

Studio Classic på Jar i Bærum tilbyr gratis konsultasjon. Ta kontakt eller turen innom for hjelp.

balayage blonde

Bildet viser eksempel på Balayage. Utførelse: Studio Classic

Balayage før og etter

Til forskjell fra foliestriper

Til forskjell fra f.eks. foliestriper så pensles / fargelegges ikke hårstråene helt inn til hodebunnen ved bruk av balayage teknikken. Fokuset er i all hovedsak konsentrert fra midtlengdene og utover, slik at det rett og slett skapes en effekt av at håret har noe ettervekst (mørkere i bunn og f.eks. blondt hår /lysere hår utover i lengdene). Noen vil også si at håret får en «sol-kysset effekt», litt likt et delvis sommerbleket hår med ettervekst.

Balayage passer til de aller fleste hårfarger, og er en fin måte å få en glidende nyanse-endring , og et litt mer glamorøst utseende på hårfargen.

Omvendt Balayage behandling

Om du derimot er lei av blondt hår, så kan du også be frisøren om en omvendt balayage behandling. Frisøren bruker samme teknikk, men med en mørkere farge istedenfor bleking. Dette for å dempe det blonde uttrykket. Det er ikke alle frisører som utfører teknikken eller kan denne tilstrekkelig godt, så det er lurt å høre med din frisør om han/hun er komfortabel med å utføre teknikken, og balayage hår. Hos oss er det våre frisører Gro Anita og Irena som utfører behandlingen, og vi anbefaler at man tar en prat med en av de for en vurdering av ditt hår, eller om du lurer på noe rundt dette.

Bilde til venstre viser en klassisk utførelse av Balayage. Utførelsen er gjort av Studio Classic.

Kontakt oss gjerne for gratis konsultasjon.

Her finner du flere nyheter