Striåe håret modell Studio Classic

Hva er egentlig hårstriper?

8 forskjellige varianter når du vil stripe håret

Om du sitter og lurer på om du skal stripe håret og er usikker på hva slags striper du skal velge, så har vi her tatt for oss de forskjellige varianter en frisør ofte kan tilby for å oppnå forskjellige effekter og resultater.

Vi vil selvfølgelig ikke anbefale deg å leke med å bleke håret hjemme, da dette er noe du bør gjøre hos frisør med den rette fagkunnskapen på plass. Dette er også en holdning vi har når det kommer til å farge håret. Om vi fortalte hvor mye penger kunder bruker på å rette opp igjen sine egne fadeser, så ville du ikke tro det var sant. Bra for oss, men veldig synd for den som har bommet så grovt.

Lysnivået – Viktig å merke seg

I Studio Classic får vi mange spørsmål som gjelder det å stripe håret. Som med så mye annet, er det også her et stort antall muligheter som gir deg en forskjell på sluttresultatet. For at du lettere skal kunne finne ut av hva du faktisk er på jakt etter, så skal vi ta for oss de forskjellige teknikkene vi bruker. Uansett hvilken teknikk som brukes, så bør ikke stripene dine være noe særlig mer enn 3-4 nivåer lysere enn din naturlige hårfarge. Det vil si at om du har sort hår, så bør ikke resultatet være lysere enn mørk/medium brun: Brunetter bør sikte seg inn på kobber eller karamell farget, og blonde kan gå for noen nivåer lysere enn sin egen naturlig blonde farge. Verdt å merke seg er at om du går noe særlig høyere enn 3 nivåer lysere enn din naturlige farge, så løper du risikoen ved at du får en sebra effekt på stripene, og det vil du jo sannsynligvis ikke. Naturlige hårfarger er og blir det de aller fleste kundene foretrekker.

Hårmodell med telefon

Hettestriper

Hette striper er kanskje det vi gjør minst av om dagen. Det er ikke fordi det er en dårligere løsning enn andre metoder, men det er kanskje den minst behagelige stripevarianten du kan få utført. Som beskrivelsen «hette striper» antyder, så er det nettopp det dette er. Vi plasserer en hette på hodet til kunden, så stramt og så tett inntil hodebunnen vi klarer (og som kunden tåler). Deretter bruker vi en heklenål for å trekke tynne eller tykkere bunter/striper av hår ut gjennom hull i hetten for deretter å smøre enten farge eller bleking på stripene. Hvor tett man trekker ut stripene avhenger hvilket resultat kunden ønsker til slutt. Få striper gir lite, og mange striper gir mer farget/bleket resultat. Teknikken egner seg nok aller best for de med fra kort til medium langt hår. For de fra medium langt til langt hår vil denne teknikken kunne oppleves ekstra ubehagelig, nettopp fordi man skal trekke bunter av langt hår ut av små hull i hetten, hvilket selvfølgelig kan lugge.
Når stripene er ferdig farget/bleket skylles produktet ut, og hetten trekkes av hodet. Deretter følges frisørens hårvask rutiner. Les mer om hvordan du vasker håret.

Foliestriper Lysstriping (Foil Highlights)

Foliestriper lysstriping er den teknikken vi bruker desidert mest når det kommer til striping av hår. Dette gjøres ved at vi tar ut en passè (remse med hår på opp til ca. 10 cm bredde og 0.5-1 cm lengde, og «vever» ut striper. Den delen av «ut-vevingen» vi ikke ønsker å farge/stripe grer vi bort, mens de vi ønsker å farge/bleke legger vi på et stykke aluminiumsfolie (eller andre typer folier) og pensler på det ønskede produktet. Hvor mange folier vi legger vil være avhengig av det ønskede slutt-resultatet, men det er ikke uvanlig at salongene opererer med 2 valg. Foliestriper halve håret /hodet eller Foliestriper hele håret /hodet.

Hvordan vet du så hvilken av de to du skal velge?

Det som er viktig å tenke på i denne sammenhengen er hvordan du i hverdagen har håret ditt. Om du for det meste har håret løst, så vil Foliestriper halvt hode ofte gjøre susen. Foliene legges i stor grad fra front (pannen) og bakover og rett forbi kronepartiet. Det legges også noen i de øverste områdene på hver side av hodet (tinningen og bakover) slik at de øverste lagene dekker over de nedre lagene av hår. Om du er redd for at resultatet skal se halvferdig ut, så kan vi berolige deg med at om frisøren/coloristen er flink så legges foliene slik at stripene blandes inn i en pen overgang til din naturlige farge, og at ansiktet også rammes pent inn med striper. Foliestriper halvt hode tar selvfølgelig også kortere tid enn Foliestriper helt hode, og vil derfor også være en rimeligere løsning.

Foliestriper helt hode er da «full pakke», hvor foliestriper altså legges over hele hodet. Dette er ofte valget for deg som går mye med håret oppsatt, og som ønsker et «gjennomstripet»-resultat, hvor fargen du velger på stripene dekker større områder. Foliestriper Helt Hode er selvfølgelig en langt større jobb enn Foliestriper Halvt Hode, og tar lengre tid for frisøren å utføre, noe som da er prisdrivende og gjør behandlingen dyrere.  Om du ønsker striper på hele hodet så er dette et supert valg for deg.

Foliestriper Lowlights er det motsatte av lysstriping (highlights), og er slett ikke uvanlig for kunder som ønsker seg litt mer dybde i hårfargen. Teknikken frisøren bruker er den samme som når du lysner håret, og målet er å skape illusjonen av tekstur og bevegelse.  Mange av våre kunder velger denne varianten om de har lys-stripet håret en årrekke, for å skape et mer levende resultat igjen, og ikke den «platte og flate/» blonde fargen uten noe liv som ofte kan bli resultatet av alt for mye bleket/stripet hår.

Stripet hår modell

Balayage / Foliayge

Balayage trenden er hottere enn noen gang, og i stadig endring og utvikling. Den nyeste teknikken som bringer liv i håret til brunetter og blondiner heter Foliayge. Begge teknikkene er fantastiske, og fungerer godt på alle som ønsker seg forskjellige nivåer av lysere striper.
Om du lurer på hvilken av de to teknikkene som passer best til deg må du først spørre deg selv om hvor lys du ønsker å bli, og hvor ofte du ønsker å vedlikeholde fargen. Vi i Studio Classic liker begge versjonene av ulike grunner.

Balayage er en kreativ hårfarge/bleking på-malingsteknikk som gir et «solkysset», naturlig resultat med en myk overgang til etterveksten som kommer etter hvert som håret gror. Menneskers hår lysner forskjellig og har forskjellig tekstur, så med denne teknikken kan vi «skreddersy» sluttresultatet mer til din hårtype. Teknikken skaper en skygge-effekt mot hodebunnen, mens det blir lysere og mer konsentrert fra midten av håret og ut til hår-tuppene, og en lysere innramming av ansiktet. For vedlikehold av balayage, anbefaler vi deg en delvis eller halv «touch up» hver 12-14 uke, og en full balayage ca. hvert halvår. Du vil da se smashing ut stort sett hele tiden. Ler mer om balayage

Foliayge er også en kreativ hårfarge/bleking på-malingsteknikk, slik som balayage. Forskjellen er at vi pakker de påtegnede hårdelene inn i folie for et lysere resultat. Dette er perfekt for brunetter som ønsker et enda blondere og «dramatisk» resultat enn hva vi kan oppnå om vi hadde valgt balayage. Når man pakker de folierte hårlokkene inn i folie, så holder vi produktet (blekingen) fuktig, og unngår at det tørker slik det gjør uten. At produktet holder seg fuktig gjør at lysningsprosessen varer lenger (ikke stopper like raskt), samt at varmen som utvikler seg inne i folien bidrar til et høyere løft av fargen (blir lysere). Foliage ser bedre og bedre ut ettersom håret vokser ut, og varianten ser også ut som om håret har blitt bleket av solen på en naturlig men kraftigere måte. Foliage passer veldig godt på kunder med mørkt hår. Vi anbefaler vedlikeholds «touch up» (ikke full behandling) hver 8-10 uke for foliage, slik at du mer eller mindre alltid ser bra ut, og en full behandling hvert halvår.

Dameklipp modell

Dameklipp

Velg behandling
Foliestriper og bleking

Foliestriper/Bleking

Velg behandling
Hårfarge

Farge håret

Velg behandling
balayage modell frisør

Balayage

Velg behandling
Herreklipp

Herreklipp

Velg behandling
Hårmodell striping av hår

Babylights

Babylights kan virke til forveksling lik foliestriper, men forskjellen ligger i ut-vevingen av stripene og pakkingen av foliene. Stripene frisøren vever ut er vesentlig tynnere enn vanlige foliestriper, samt at hver passè/seksjon er tynnere. Dette betyr at det legges en «enorm» mengde fler striper/folier, slik at resultatet blir langt jevnere, og uten den store stripe effekten. Dette er en mer tidkrevende jobb, som igjen vil være mer prisdrivende enn vanlige foliestriper. Resultatet blir fantastisk, og for de som ønsker å løfte/lysne mer av håret opp noen nyanser er dette et meget godt valg.

Airtouch

Airtouch striping av håret er siste tilskuddet av teknikker som brukes for å få lysnet/stripet håret, og denne fantastiske teknikkens far sies å være Russeren Vladimir Sarbashev. Måten dette fungerer på er følgende:

Frisøren plukker ut en passè/seksjon hår, holder denne relativt stramt ut fra hodet, og bruker en føner til å blåse ned/bort alt av små/kortere hår i seksjonen. Det frisøren holder igjen i seksjonen er det han/hun legger på en folie og pensler inn med bleking/lysfarge. (Det er kanskje litt vrient å forstå når dette forklares med ord, så vi har derfor lagt med illustrasjonsbilder av hvordan dette gjøres).

Resultatet når frisøren har gjort dette over halve/hele hodet og fargen/blekingen skylles ut, er et fantastisk sømløst og naturlig resultat, som rett og slett ser eventyrlig vakkert ut. Dette er også en stripeversjon som er utrolig holdbar, med lang varighet. Tiden frisøren bruker på denne omfattende måten å stripe håret på vil selvsagt også påvirke prisen, så det er lurt å ta en prat med frisøren for å få en ide om pris før man booker tiden.
Airtouch er nok den mest eksklusive og dyreste måten å stripe håret på, men for et resultat det blir!!!! I Norge er det ikke altfor mange som utfører teknikken enda, så det er nok lurt å undersøke litt på forhånd slik at du finner en frisør med god kunnskap om teknikken.

Det som også er verdt å merke seg er at det ideelle resultat du er ute etter ikke nødvendigvis er mulig å oppnå på første applikasjon/runde med striping, og at du må igjennom flere runder med striping og kanskje en tilleggstjeneste som glossing/glansvask for full resultatoppnåelse. Glansvask og glossing brukes f.eks. til å «knekke opp» og korrigere uønskede nyanser iblant annet et ny-bleket hår, slik at vi oppnår farger som gir et mer naturlig sluttresultat. Les gjerne vår artikkel om glansvask.

Bestill time i dag