Hårmodell posing

7 gyllene regler til alle med langt hår

Dette bør du vite om langt hår

Har du eller vurderer du langt hår, bør du tenke på følgende:

  • Klippe håret jevnlig
  • Gre Håret daglig
  • Gre forsiktig/varsomt
  • Bekjemp splittede tupper
  • Velg løsere håroppsettinger
  • Varier måten du har håret på

 

blonde dame hårmodell

Langt hår har forskjellige behov

Lange hårlokker trenger mer kjærlighet og omsorg enn korte hårlokker. For deg som er «nybegynner» i å ta vare på langt hår, så er det viktig å vite at det floker seg lettere. Spesielt om det er tynt, om du bruker å farge håret eller striper/bleker det. Det er viktig å involvere seg og bruke tid på håret, for å håndtere de daglige utfordringene som påvirker og sliter på håret. Alt fra å vikle seg inn i skjerfet ditt, til å bli bundet opp i en topp under treningsøkten. Jo lengre håret er, dess mer skjørt kan det bli, så det er viktig å behandle håret pent. Kort fortalt: Langt hår er spesielt og utsatt, og må behandles deretter.

Klippe håret jevnlig

Vi skjønner det, du har langt hår, eller sparer til langt hår og ønsker å fortsette med det. Men å stusse håret jevnlig er faktisk veldig lurt. Ved å trimme håret jevnlig blir du kvitt ødelagte, splittede og slitte tupper. Det er viktig å gi håret det best mulige utgangspunktet, slik at du til slutt ender opp med å få langt hår som både ser friskt, sunt og sterkt ut. Håret vokser i gjennomsnitt 1,25 cm. pr måned, så om du er bitte litt tålmodig, så tar det jo ikke all verden av tid å spare til lengre hår selv om det trimmes en gang i blant. (Nei, det er ikke slik at håret vokser fortere når det trimmes)

Om du lufttørker håret, holder det sannsynligvis med et frisørbesøk hver 10-12 uke (Altså om du ikke utsetter håret for ekstreme varmekilder). Om du farger håret og/eller bruker varmekilder anbefaler vi deg ikke mer enn 6-8 uker mellom besøkene hos frisøren for å få bort splittede tupper. Det er jo ikke slik at klippen får håret til å vokse raskere, men for å få langt hår som «er verdt å ta vare på», så kreves innsats og investering.

Gre håret daglig

Langt hår er selvfølgelig mer utsatt for å floke seg enn kort hår. Daglig børsting (gjerne morgen og kveld), er med på å forhindre at håret floker seg og vokser til store knuter. Ja mamma og pappa, dette gjelder også for barna deres, enten det er en gutt eller en jente.. Skal de ha langt hår følger det med forpliktelser, så det er bare å få dette inn i morgen OG kveldsrutiner. Invester i en god flokeløsende børste eller to, slik at opplevelsen blir så behagelig som mulig. Lag noe hyggelig ut av denne pleiestunden dere har sammen. Jo lengre det går mellom greingene, dess verre blir det. Så lenge håret børstes hver dag, så er dette unnagjort i en fei.

Gre forsiktig/varsomt

Fordi langt hår er mer utsatt for floker, så må dere med langt hår være ekstra forsiktige når dere grer håret. Om du skal børste på et vått hår, klem ut så mye vann som mulig fra håret med et håndkle, sprut så på en lett flokeløsende spray, slik som f.eks. Moisture Mist fra Paul Mitchell, eller et tilsvarende produkt og bruk en stor grov-tannet kam å gre med, slik at du river og sliter minst mulig på håret. Alternativt er børsten «Wet-Brush» også et veldig bra valg.

Er du interessert i trendene for 2020 bør du lese hårtrender 2020 0g hårfrisyre 2020

dame ombre hår

Bekjemp splittede tupper

Når du har langt hår er det spesielt viktig å passe på når det kommer til slitte, splittede tupper. Dette får absolutt håret til å se mer tynt og flisete ut. Å tørke håret på en for hard måte og med varme er to av de største syndene vi begår når vi tørker håret. Dette er selve oppskriften på hvordan å ødelegge håret på daglig basis, hvilket er dumt når det er et sterkt sunt hår vi er ute etter.

NB! Husk varmebeskyttelse ved bruk av varmeverktøy for å redusere sjansen for at håret brekker.

Ikke bruk shampoo for ofte

Det er èn «hår-myte» vi rett og slett ønsker å legge «død». At du trenger å vaske håret hver dag… Sannheten er at du ikke har behov for daglig hårvask. Håret og hodebunnen din trenger den naturlige smøringen av fett (olje/talg) kroppen selv produserer for å holde seg sunt og friskt. Å vaske håret hver tredje dag er helt greit (med mindre du trener deg ultra-svett, og I så tilfelle ønsker å skylle gjennom håret en gang). Når det så er tid for å vaske håret, dukker en alt for vanlig feil opp. De fleste, når de skal vaske håret, påfører shampoen fra bunnen av håret og ut til hårtuppene. Vi frisører ber deg om å stoppe med den varianten. Smuss og talg produseres I hodebunnen, så det er her du I første rekke bør ha fokuset. I tillegg er hår-tuppene tørrere, så de har ikke behov for noe ekstra nøye vask. Vi anbefaler deg å påføre shampoen nærmest hodebunnen, skum den opp med noen deilig massasje-bevegelser før du jobber det ut til midtlengene av håret og videre, lett ut til hårtuppene.

Husk å velge riktig shampoo til din hårtype. (Les mer om shampoo til din hårtype her).

balayage hår blonde dame

Ikke dropp conditioner

Hemmeligheten (i det minste en av dem) for å holde langt hår sunt, blankt og mykt? Conditioner.
Conditioner tilfører fuktighet, mykgjør, reparerer og hjelper med å kontrollere statisk hår og frizz.
Bruk conditioner etter hver gang du har vasket håret. Konsentrer påføringen fra midt-lengden av håret og helt ut til hårtuppene. Unngå å få conditioner på de innerste 5 centimeterne, da dette tynger håret ned.

Velg riktige produkter

Om håret ditt føles fint, men du kjenner at det trenger litt fuktighet uten at du ønsker å hopper inn i dusjen, så foreslår vi at du bruker en leave-in conditioner som f.eks Paul Mitchell Awapuhi Moisture Mist. Dette er en ultra-lett leave-in conditioner i spray form som du kan dusje på håret når som helst. Et annet alternativ er Paul Mitchell The Conditioner, som også er et lett leave-in produkt, spesielt godt egnet for fint medium-langt til langt hår.
Ja langt hår trenger fuktighet, men det siste du ønsker er å tynge det ned, noe som kan få håret til å virke tynnere og fetere. Nei Takk! Husk å velge lettvekts-produkter som fukter/hydrerer og beskytter mot varme. Bruk alltid varmebeskyttende spray/produkter før du bruker varmeverktøy, for å skape en beskyttende barriere mellom håret og varmeverktøyet.

Når du skal på ferie er det også viktig at du pakker med deg alle de riktige produktene.

Blonde dame vakkert hår

Ta en kur ukentlig

Du gir sannsynligvis huden din en grundigere behandling en gang i uken, så hvorfor ikke håret også?
Det finnes mange fantastiske kurer på markedet laget for de forskjellige hårtypene. Påfør kuren i tuppene, midtlengden og ned til 3-4 cm fra hodebunnen og la det virke i 20-30 minutter. Skyll så ut med lunkent vann før du så bruker shampoo og conditioner på vanlig måte. Om sommeren er det lurt å ta i en dypt-virkende conditioner FØR du legger på svøm I basseng eller sjøen, slik at dette kan virke som en beskyttelse mot både klor og salt. Du kan da med god samvittighet svømme deg til et mykt og glansfullt hår.

Velg løsere håroppsettinger

Hestehaler og «buns» er praktiske måter å holde håret vekk fra ansiktet på, og det kan se “ultra chic” ut. Men det å stramme håret for hardt kan føre til «stress» og for stor belastning på hår og hodebunn. Som en hovedregel kan man si: Jo løsere, dess mindre belastende for håret. Bruder er alltid en fantastisk måte å vise fram langt hår. En løs håroppsetting er alltid klassisk og elegant, eller forsøk en «look» som kalles “half-up top knot bun”, hvor du rett og slett setter den øverste halvparten av håret opp I en knute på toppen, og resten henger ned.  De fleste eksperter er enige om at du skal være kritisk til hva slags type strikk du bruker I håret. Finn en som er beviselig skånsom, men som selvfølgelig holder håret ditt på plass. Hold deg for all del unna gummistrikker og strikker med metall på, da de sliter vanvittig på håret.

Varier måten du har håret på

Vi foreslår selvfølgelig at du varierer måten du velger å sette opp håret på. Om du dag inn og dag ut følger det samme mønsteret, og skaper de samme påkjenningene om og om igjen, så kan dette skade håret ganske mye. Det er ikke sjelden vi ser tydelige slitemerker etter strikk, fordi man har laget seg sin faste rutine å gjøre dette på. I istedenfor å alltid bruke en «bun», så kan du variere med en morsom høy hestehale på dagen, en mer elegant lav hestehale på kvelden. Og selvfølgelig, slipp håret løs så ofte du kan. Når alt kommer til alt så ønsker du vel å vise fram de flokke lokkene dine….. Ikke sant?

blonde dame vakkert hår

Fikk du svar på det du lurte på?

Your page rank: