dame blonde bleking balayage

Skal du velge Balayage eller Ombre

Typisk bruk av Ombre gjøres ved en lysning og fargen legges horisontalt i håret. Det betyr at alt hår blir farget. Dette gir et mer dramatisk look i fargen. I motsetning er Balayage en teknikk hvor man tar mindre seksjoner og fargen blir malt på overflaten av håret. Ved å male på overflaten av håret blir effekten et mer naturlig uttrykk. Det gjør at forskjellen på resultatet blir mer naturlig med Balayage.

Både Balayage og Ombre krever noe tid å utføre for en frisør. Derfor koster det ofte noe mer for å få riktig resultat. Fordelen er at begge teknikkene er enkelt og rimelig å vedlikeholde. For å oppnå et langsiktig resultat bør man med jevne mellom besøke frisøren.

ombre vs balayage

Viktige forskjeller på Balayage og Ombre

Det er en rekke forskjeller på Balayage og Ombre. Her ser du de største forskjellene:

  • Ombre betyr skygge og Balayage betyr å male/stryke på.
  • Balayage gir et mer naturlig look enn Ombre
  • Balayage passer til alle med mellomlangt til langt hår
  • Ombre gir ofte en mer dramatisk skyggeeffekt enn Balayage
  • Ved Ombre kan du velge å bruke naturlig farge innerst
  • I motsetning til Balayage legges ofte Ombre med skarpe overgangen mellom fargene
  • Med Balayage blir fargen eller blekingen penslet direkte på håret

Andre artikler om Ombre og Balayage

balayage hår blonde dame

Hva er forskjellen på Ombre og Balayage?

Har du noen gang sittet i frisørstolen klar til å farge håret og frisøren stiller deg ulike spørsmål med uforståelige frisør termer, ord og utrykk? Du merker spørsmåltegnet vokser over hodet ditt, og du har aller mest lyst til å gå hjem igjen. Vel, det vil i så fall ikke være et enestående tilfelle. I denne artikkelen skal vi ta for oss forskjellen på de to fargeteknikkene ombre og balayage. Begge ordene er franske og forbausende selvforklarende og enkle å forstå når vi først oversetter de til Norsk.

La oss starte med ombre

Ordet ombre betyr «skygge». I frisørverden menes det at frisøren din foreslår å skape en tofarget og mulig «dramatisk» skyggeeffekt i håret ditt. Som regel er en ombre mørk innerst ved hodet og lysere fra omtrent midtlengden av håret ditt og ut til og med hår-tuppene. Det er slett ikke uvanlig at din egen naturlige farge velges innerst, men om du ønsker denne mørkere eller lysere blir du enig med frisøren om dette. Ombre effekten skapes ved at skille mellom de to fargene legges relativt skarpt inn i håret ditt horisontalt. Alt håret fra skillet (ca. på midten av håret) helfarges/blekes, slik at forskjellen kan oppleves som «dramatisk». Om denne brå og skarpe overgangen mellom fargene ønskes mindre dramatisk så finnes det også en løsning på dette. Frisøren kan «viske» ut skillet, slik at fargene smelter mer sammen i overgangene mellom fargene, eller eventuelt legger til en tredje farge mellom i overgangen og blander dette inn. Dette kalles Sombrè.

Ombre teknikken

Du må huske på at du slett ikke er låst til kun naturfarger når du velger ombre teknikken, men at du selvfølgelig også kan velge kombinasjonen slik du selv ønsker. Du velger ditt uttrykk og din «dramatikk» helt selv.

Ombre blond effekt krever et lavere budsjett i sitt vedlikehold enn f.eks. foliestriper, da håret forblir mørkt i bunnen mens det gror ut, og virkningen uansett kan minne om en utvokst farge/striping/bleking. Mye er altså gjort med en behandling/etter-farging av på den innerste delen av ditt ombre hår.

Her kan du lese mer om Ombre

Balayage Studio Classic
De beste tipsene for perfekt har

Så hva er Balayage teknikken

Balayage er som vi har skrevet om tidligere, et fransk ord som i hårverden beskriver en fransk frihånds teknikk som betyr «å male/stryke på». Dette er en fantastisk teknikk som har vokst seg til å bli et veldig populært valg blant kundene, hvor resultatet gir et naturlig look, med et mer «solkysset» uttrykk enn hva tilfellet er med ombre. Balayage hår passer til alle med mellomlangt til langt hår. Fargen eller blekingen pensles direkte på håret. Man plukker ut en seksjon, hvor man begynner med en lett påføring innerst på hver sin side av seksjonen før frisøren legger på mer og mer farge/bleking etter hvert som man nærmer seg midten og tuppene på håret. Omtrent som en halvfull V. Mengden seksjoner (eller antallet halvfulle V`er) avgjør hvor tydelig effekten blir. Balayage passer i utallige farge-kombinasjoner, så her er det bare fantasien som setter begrensninger.

Er du interessert i trendene for 2020 bør du lese hårtrender 2020 0g hårfrisyre 2020

Prat litt med frisøren

Balayage tar tid å gjennomføre hos frisøren, så det er lurt å prate litt med frisøren din før du booker tid, for å få et ca. kostnadsoverslag om det er av betydning. Vedlikeholdskostnaden er som med ombre lavere enn ved f.eks. foliestriper, som krever et hyppigere påfyll for et kontinuerlig pent resultat, så sett under ett kommer man bedre ut av det økonomisk over tid også med balayage.

Pleie av håret

Når det kommer til hårets kvalitet når behandlingene skal gjennomføres, så er det alltid lurt å ha gjort en god pleiende innsats i forkant over tid, slik at håret tåler den eventuelle blekingen best mulig. Det er også lurt å følge frisørens råd for hvordan å best ta vare på å pleie håret hjemme mellom frisør besøkene, for optimal varighet og kvalitet.  Tilpassede fargebevarende produkter, rensesjampo og eller lilla shampoo for å unngå at håret gulner er også noe du bør vurdere om dette anbefales.

Ønsker du balayage eller ombre? Ring å prat med en av våre frisører.

Velkommen til Studio Classic.

Fikk du svar på det du lurte på?

Your page rank:

Balayage

Her kan du lese om Balayage og hvorfor denne behandlingen gir et mer naturlig look.

Hva er forskjellen på Balayage og foliestriper?

Det finnes en rekke forskjellige teknikker. Her kan du lese om Balayge VS foliestriper.

dame ombre hår

Ombre

Her kan du lese om Ombre og hvorfor denne behandlingen gir en mer dramatisk effekt.